Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
HEMLIGSKRIVAREN. En essä om Eyvind Johnson

HEMLIGSKRIVAREN. En essä om Eyvind Johnson

Inbunden bok. Bonniers. ou uppl. 2000. 202 s. Inbunden. Förlagets mörkblå kartonnage med ryggtext i silver. 21x13cm. 365 gram.

Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. Dedikation från författaren på försättsbladet. Ur omslagstexten: I essän HEMLIGSKRIVAREN är det trettitalets Eyvind Johnson som står i förgrunden. Birgit Munkhammar redogör för Eyvind Johnsons tidiga uppgörelse med den politiska rörelse han tillhörde och följer hans väg till trettitalets fördjupade sociala författarroll. Det har blivit ett personligt porträtt av en författare som bryter upp från en gemenskap för att i ensamheten finna ord för dess samlade insikt men också av den mogne diktaren som känner sig annorlunda bland sina likar och har svårt att glömma det han lämnade bakom sig.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9100572209
Titel
Hemligskrivaren : en essä om Eyvind Johnson
Författare
Birgit Munkhammar
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2000
Omfång
203 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
131 x 206 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
355 g
Språk
Svenska
Baksidestext
År 2000 är det hundra år sedan Eyvind Johnson föddes. Vad innebär det att vara årsbarn med seklet? I sin essä vill Birgit Munkhammar ta fasta på det som är ungt, stridbart och framåtpekande i detta stora författarskap: Johnsons tidiga uppgörelse med den politiska rörelse han tillhörde, hans väg till trettiotalets fördjupade sociala författarroll och till en hemmahörighet i hela Europa. De insikter han vann hör oskiljaktigt samman med vårt århundrade och har med tiden bara vunnit i giltighet.
Birgit Munkhammar har i snart trettio år umgåtts med Eyvind Johnsons verk. De motsägelsefulla erfarenheter av kulturen som hon över ett stort tidsavstånd delar med författaren präglar hennes porträtt av honom: hemligskrivaren, som bryter upp från en gemenskap för att i ensamheten finna ord för dess samlade insikt, men också den åldrade diktaren som känner sig annorlunda bland sina likar och har svårt att glömma det han lämnade bakom sig.