-
Ett kök i Languedoc
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2005. 141 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. ABSOLUT nyskick Presentskick
Lär känna den sydfranska landsbygdens äkta matenentusiaster som generöst delar sig av sin kokkonst.Följ med ostronodlaren i Meze och getfarmaren i garriguen.Gå på marknad i Clermont l’He’rault,byfest i Puilacher och vildsv läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132331794
- Titel
- Ett kök i Languedoc
- Författare
- Nathalie Besèr - Ola Henriksson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 287 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 958 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett av Medelhavsområdets mest spännande kök finns i Languedoc. Det är enkelt och rustikt, men samtidigt varierat. Här häller man en flaska vin i köttgrytan och kryddar med oliver, lufttorkad skinka och vildväxande timjan. Men köket präglas också av Medelhavets färska musslor och ostron.
Mitt i Languedocs oändliga vinodlingar finns en liten by där man fortfarande sover siesta och där maten fortfarande får ta sin tid, både i köket och kring det dukade bordet. Byn heter Puilacher och ligger en dryg mil från Medelhavets sandstränder. Här har journalisterna Nathalie Besèr och Ola Henriksson tillbringat månader med att samla recept och laga mat med hjälp av släkt, vänner och bekanta.
Resultatet är en vackert illustrerad bok med ett 60-tal recept som ger en unik bild av köket, matglädjen och människorna. Lär känna den sydfranska landsbygdens äkta matentusiaster som generöst delar med sig av sin kokkonst. Följ med till ostronodlaren i Mèze och getfarmaren i garriguen. Gå på marknad i Clermont l´Hérault, byfest i Puilacher och vildsvinsmiddag i vingården. Boken är en utmärkt guide till det sydfranska lantköket, både för middagen hemma och som förberedelse inför resan till Languedoc.
Nathalie Besèr och Ola Henriksson är båda journalister på Sveriges Radios Ekoredaktion.
Nathalie Besèr har arbetat som producent, programledare och utrikesreporter, bland annat i Mellanöstern. Hennes rötter finns i den sydfranska byn Puilacher, där hennes far växte upp. Fotografering har alltid varit en av Nathalies passioner vid sidan av jobbet.
Ola Henriksson har sina rötter i Parkalompolo i Tornedalen, men har en drygt tjugoårig kärleksrelation till södra Frankrike och det franska köket. Ola arbetar som nyhetsreporter och producent.
Bokens miljöfotografier är tagna av Nathalie, receptfotografierna av Pepe Nilsson.
B Wahlströms 1 9789132331794
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn