Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Hjärta talar till hjärta. Texter i urval.

Hjärta talar till hjärta. Texter i urval.

Inbunden bok 2013. 193 sidor.

Nyskick. [Översättning: Åsa Andrée]. Hklbd.

FRI FRAKT inrikes Fraktfritt Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789185608409
Titel
Hjärta talar till hjärta : texter i urval
Författare
John Henry Newman
Förlag
Catholica
Utgivningsår
2013
Omfång
193 sidor
Bandtyp
Halvklotband
Mått
155 x 218 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
486 g
Språk
Svenska
Baksidestext
?Om ni känner någon vars lott det har varit att i skrift eller tal hjälpa er att handla i någon mån; om han någonsin har sagt er det ni visste om er själva, eller det ni inte visste, läst för er era önskningar eller känslor och denna läsning varit en tröst för er ... Om han har fått er att känna att det fanns ett högre liv än det här dagliga, och en ljusare värld än den ni ser; eller ingett er med mod, eller hjälpt er besinna er, eller väglett er som söker, eller lugnat de villrådiga ... Om det han har sagt eller gjort någonsin har fått er att bry er om honom, och att känna er välvilligt inställda gentemot honom; kom ihåg honom under kommande tider, trots att du inte hör honom. Och bed för honom, att han i allt ska urskilja Guds vilja, och alltid vara redo att uppfylla den.?

Stycket ovan är taget ur När vänner tar avsked, Newmans predikan inför uppbrottet från den Anglikanska kyrkan. I detta smärtsamma och känslomässiga avsked talar herden till sin hjord och söker svar på livets utmaningar i Skriftens ord. Samma tillvägagångssätt utmärker även övriga texter i föreliggande antologi som inte främst syftar till att presentera John Henry Newman som den intellektuelle gigant som vi möter i Apologia pro vita sua utan snarare till att närma sig honom som själasörjare, andlig vägledare och den kontemplativa bönens människa han var.
Ytterligare författare: Newman, John Henry
Ytterligare översättare: Andrée, Åsa