Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Jag är inte rädd

Jag är inte rädd

Inbunden bok

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Norstedts. 2002. 243 s. Inbunden. Liten reva på omslagets övre kant mot ryggen.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789113010311
Titel
Jag är inte rädd
Författare
Niccolò Ammaniti
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2002
Omfång
243 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
0 x 220 mm
Vikt
453 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det är 1978 och en av seklets hetaste somrar i en liten fattig by i södra Italien. Medan de vuxna svalkar sig inomhus gör barnen dagliga utflykter till de glödheta sädesfälten. De inbördes hierarkierna bevakas stenhårt och överträdelser bestraffas omedelbart, om inte av Gud så av Dödskallen, gängets självutnämnde ledare. Av en slump upptäcker nioårige Michele en dag en grop invid en övergiven bondgård. I hålet ligger en utmärglad pojke. Utan att förstå att upptäckten är förenad med livsfara bestämmer sig Michele för att hålla den hemlig för alla, men besöker pojken i smyg på nätterna. En märklig vänskap utvecklas mellan de båda jämgamla pojkarna. Men varför ligger han i gropen? Och hur har pappa och mammas gamla emaljkastrull hamnat där? Medan Michele med barnets oskuld fantiserar ihop olika förklaringar anar läsaren långsamt och med stigande spänning de sammanhang som länge förblir dunkla för Michele själv. Jag är inte rädd är en gripande berättelse om att säga farväl till barndomens skyddade värld och att ta de nödvändiga risker som förändrar livet för alltid. En skickligt berättad, förtätad roman, omöjlig att lägga ifrån sig. Niccolò Ammanitis tredje roman har rönt stor publik- och försäljningssuccé i Italien och de länder där den översatts. Niccolò Ammaniti kommer från Rom och är född 1966. Han har skrivit tre romaner och en novellsamling. Jag är inte rädd har hittills sålt i 120 000 ex , den ligger fortfarande på bestsellerlistan i Italien och belönades med Vigareggio-priset. Jag är inte rädd är författarens tredje roman. Hans andra, Ti prendo e ti porto via