Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Mirakler : möten mellan himmel och jord

Mirakler : möten mellan himmel och jord

Inbundna böcker. Bokförlaget Cordia. 2003. 286 sidor.

Möten mellan himmel och jord

Köp boken
Tillbaka till böcker
”MIRAKEL” KOMMER AV DET LATINSKA ”MIRARI”, ”att förundra sig”. Både troende och icke troende har skäl att förundras över de religiösa mirakler från hela världen som teologen NIELS CHRISTIAN HVIDT berättar om. I en nykter beskrivning av både oförklarliga händelser och de vetenskapliga undersökningarna av dem, i intervjuer med berörda och inte minst i bokens många illustrationer förs läsaren tätt intill det otroliga och oförklarliga.

Författarens mål har varit att beskriva undren så som de ses och upplevs av människor i hela världen samt hur de tolkas av dem som blivit berörda. ”För det är bara när miraklerna tolkas i ljuset av tron, som de blir något mer än bara märkliga händelser – de blir de under och tecken som boken handlar om”, skriver Niels Christian Hvidt. Vi får bland annat möta madonnastatyer som gråter blod, nattvardsbröd som förvandlas till människokött, en hemmafru som mottar budskap, självtändande vaxljus i Gravkyrkan i Jerusalem och en rysk ikon i en kyrka i Köpenhamn som plötsligt avsöndrar olja.

Bokens fjorton horisontvidgande berättelser om moderna mirakler väcker frågan om hur vi placerar fenomenet i den moderna världsbilden. I bokens bakgrundsartiklar belyser Nils Christian Hvidt miraklernas historiska och aktuella roll inom såväl teologi som naturvetenskap.

NIELS CHRISTIAN HVIDT, född 1969, är teologie doktor vid det katolska Gregorianauniversitetet i Rom, där han idag undervisar. År 1997 mottog han Köpenhamns universitets guldmedalj för sin avhandling Profeti och Åpenbaring. Han har sedan skrivit artiklar, som på olika sätt handlar om tron på gudomligt handlande, i danska och internationella tidningar och tidskrifter. Sedan september 2002 arbetar han med ett forskningsprojekt om förhållandet mellan tro och hälsa med fokus på olika övertygelser om trons läkande verkan.

Förlagsfakta

ISBN
9789170852657
Titel
Mirakler : möten mellan himmel och jord
Författare
Niels Christian Hvidt
Förlag
Bokförlaget Cordia
Utgivningsår
2003
Omfång
286 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
156 x 229 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
685 g
Språk
Svenska