Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Trilogi : dikter

Trilogi : dikter

Inbunden bok Albert Bonniers Förlag. 2006. 221 sidor.

Gott skick. Inb med skyddsomslag, 221 sidor. Bonnier (Stockholm, 2006). Någon gång regn i Ngorongoro Spättan och stjärnan Lammbilder Gott skick. Gammalt biblioteksex med bibliotekslapp på baksidan. Omslaget lite nött i övrigt är boken i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789100111427
Titel
Trilogi : dikter
Författare
Tuija Nieminen Kristofersson
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2006
Omfång
221 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
163 x 215 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
487 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Tuija Nieminen Kristofersson är en av våra mest spännande och särpräglade poeter, som uppmärksammats starkt av kritiker och belönats med bl. a. Restaurang Prinsens lyrikpris, Svenska Akademiens Kallebergstipendium och pris från Kulturfonden för Sverige och Finland.  2004 gav hon ut sin fjärde diktsamling Någon gång regn i Ngorongoro, tänkt som första delen i en trilogi. Nu finns den tillsammans med två nyskrivna samlingar - Spättan och stjärnan och Lammbilder - i ett band, som tydligt presenterar denna förvandlingarnas poet och hennes diktuniversum. Hennes dikt har ofta sin utgångspunkt i naturen, men hon tar också avstamp i myter och bilder och väver samman detta med realistiska och vardagliga element. Hennes språk är kraftfullt och konkret, med stark känsla för det rytmiska och ljudmässiga. Kustlandet, sanden och havet är återkommande fond genom alla de här tre samlingarna, där hennes viga associationer och djärva ordlekar skapar ständigt nya sammanhang och förbindelser mellan människan och naturen, historien och nuet, mikro- och makrokosmos. Och stjärnan slipas ner som en hörselsten tiden mattas av, ljusåren långsammare än ljuset lossnar mineraler blandas med sanden mörka ränder över de ljusa, stava rätt denna stora himlakropp med uddar av titan högt uppe strålande granat, ljuda t:et i Stern tierna star, deras stoft över jorden faller deras stjernestøv.