Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kvinnan utan egenskaper

Kvinnan utan egenskaper

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2010. 423 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. (23) THRILLER OM MAKT MEDICIN OCH MORAL. Något sned

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789137134918
Titel
Kvinnan utan egenskaper
Författare
Niklas Ekdal
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2010
Omfång
423 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 220 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
618 g
Språk
Svenska
Baksidestext
När de godaste avsikter får de vidrigaste konsekvenser

Det är svenskt 1950-tal, folkhemmets födelse, när en ung pojke i Skåne utsätts för ett fruktansvärt övergrepp. Femtio år senare är han ett psykiskt vrak och bearbetar det förflutna genom att skriva noveller. Hans psykiater My Bring på Karolinska sjukhuset är den enda som får läsa de märkliga berättelserna. Finns det någon sanning bakom de groteska scenerna eller är det bara fantasier i en sjuk mans hjärna?När patienten blir mördad, och Mys tonårsdotter Juni samtidigt försvinner i Oxford, dras hon in i en medicinsk mardröm från det förflutna. Tillsammans med sin närmaste väninna, polisen Johanna Tott, tvingas hon konfrontera krafter som har både vetenskapen, staten och kapitalet på sin sida. De inser att något som hände för femtio år sedan i Sverige har kopplingar till det som idag sker i England. För att rädda Juni måste My och Johanna kliva in i ett mörker som hotar att förgöra dem båda.
"Många deckare minns man inte efteråt, men Niklas Ekdals berättelse har bitit sig fast i mig. Han väver ihop privata relationsproblem med politisk dramatik, i en thriller som är både osannolik och verklighetsförankrad på samma gång, och som handlar om kusliga försök att förbättra människorna. Den här deckaren tål att läsas flera gånger. Det är ett högt betyg." Amelia

"I en genre kantad av lik, lyckas Niklas Ekdal frammana oväntat mycket liv ... Ekdal mer än touchar frågorna när han låter sin intrig mynna ut i en rundmålning av weird science, av bindgalen forskning som i jakten på det optimerade människolivet kränker och släcker människoliv. Det handlar om dig och mig, om våra värderingar i praktiken. Människovärde, vad är det?"
Sydsvenska Dagbladet

"Niklas Ekdal – en av Sveriges skarpaste politiska tänkare – skriver underhållande om allvarliga saker. Han ger oss här Kvinnan utan egenskaper och kan alla sedvanliga dramaturgiska trick. Men han vågar också bryta reglerna, stampa på bromsen och göra historiska utvecklingar ... det blir mera påkoppling än avkoppling när Folkhemmet så som vi kände det möter nya tider och nya som lider. Det här – om allt det goda som används till hemska övergrepp – kan Ekdal och han får ibland riktigt mycket sagt utan att jag märker hur det gick till. Det enda jag vet är att jag inte kunde sluta lyssna ..."
Helsingborgs Dagblad