-
Poäter - Om mat och poesi
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2012. 287 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173314961
- Titel
- Poäter : om mat och poesi
- Författare
- Schiöler, Niklas
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 157 x 215 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla äter vi, så även poeter. Ändå har poeter genom historien använt mat och smaksensationer påfallande lite i sina verk. Varför är färsk koriander, grillad palsternacka, rökt sik, långkoksmört kött sönderfallande i munnen, glaciärvit yoghurt, aromen av saffran, chilidrypande melonsaft i mungipan, gyllenbrunt rostade pinjenötter, mörk choklad och mycket annat så ovanligt i dikten?
I "Poäter", en poesi- och mathistorisk resa från Homeros till Jamie Oliver, kommer Niklas Schiöler några svar på spåren till varför maten kommit på lyriskt undantag. Men inte minst får vi här ta del av en mängd historiska avvikelser, just sådana matfyllda dikter som sätter snurr på smaklökarna och får näsvingarna att vibrera.
I denna bok dras därför sinnena oemotståndligt åt två håll, två som sammanfaller: det poetiska och det kulinariska.
Niklas Schiöler är docent i litteraturvetenskap och författare. Han har skrivit ett tiotal böcker och är en av de främsta kännarna av Tranströmers författarskap.
Carlsson 1 9789173314961 -
Poäter : om mat och poesi
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2012. 287 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Carlsson 2012. Förlagsband. 287 sidor. Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Alla äter vi, så även poeter. Ändå har poeter genom historien använt mat och smaksensationer påfallande lite i sina verk. Varför är färsk koriander, grillad palsternacka, läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173314961
- Titel
- Poäter : om mat och poesi
- Författare
- Schiöler, Niklas
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 157 x 215 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla äter vi, så även poeter. Ändå har poeter genom historien använt mat och smaksensationer påfallande lite i sina verk. Varför är färsk koriander, grillad palsternacka, rökt sik, långkoksmört kött sönderfallande i munnen, glaciärvit yoghurt, aromen av saffran, chilidrypande melonsaft i mungipan, gyllenbrunt rostade pinjenötter, mörk choklad och mycket annat så ovanligt i dikten?
I "Poäter", en poesi- och mathistorisk resa från Homeros till Jamie Oliver, kommer Niklas Schiöler några svar på spåren till varför maten kommit på lyriskt undantag. Men inte minst får vi här ta del av en mängd historiska avvikelser, just sådana matfyllda dikter som sätter snurr på smaklökarna och får näsvingarna att vibrera.
I denna bok dras därför sinnena oemotståndligt åt två håll, två som sammanfaller: det poetiska och det kulinariska.
Niklas Schiöler är docent i litteraturvetenskap och författare. Han har skrivit ett tiotal böcker och är en av de främsta kännarna av Tranströmers författarskap.
Carlsson 1 9789173314961 -
Poäter - Om mat och poesi
Inbunden bok.
Nyskick. Carlssons. 2012. 287 s. Inbunden. Boken är ny. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173314961
- Titel
- Poäter : om mat och poesi
- Författare
- Schiöler, Niklas
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 157 x 215 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla äter vi, så även poeter. Ändå har poeter genom historien använt mat och smaksensationer påfallande lite i sina verk. Varför är färsk koriander, grillad palsternacka, rökt sik, långkoksmört kött sönderfallande i munnen, glaciärvit yoghurt, aromen av saffran, chilidrypande melonsaft i mungipan, gyllenbrunt rostade pinjenötter, mörk choklad och mycket annat så ovanligt i dikten?
I "Poäter", en poesi- och mathistorisk resa från Homeros till Jamie Oliver, kommer Niklas Schiöler några svar på spåren till varför maten kommit på lyriskt undantag. Men inte minst får vi här ta del av en mängd historiska avvikelser, just sådana matfyllda dikter som sätter snurr på smaklökarna och får näsvingarna att vibrera.
I denna bok dras därför sinnena oemotståndligt åt två håll, två som sammanfaller: det poetiska och det kulinariska.
Niklas Schiöler är docent i litteraturvetenskap och författare. Han har skrivit ett tiotal böcker och är en av de främsta kännarna av Tranströmers författarskap.
9789173314961
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn