Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Bakom ljuset

Bakom ljuset

Nyskick. Av författaren till Kyskhetsbältet Forum 2004 300s Dek.ppb. ISBN 91-37-12545-1 ,Nyskick.,9137125451,

Enhetsfrakt till Sweden: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9137125451
Titel
Bakom ljuset
Författare
Åsa Nilsonne
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2004
Omfång
300 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
161 x 235 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
497 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ska den starke få göra som han eller hon vill? Ta det han eller hon vill ha? Utrota dem som står i vägen?
 De frågorna har engagerat Monika Pedersens familj i tre generationer. Hon själv har tagit itu med dem i sitt arbete som kriminalpolis. Hennes mor råkade upptäcka ett bedrägeri i stor skala men avled snart därefter i en bilolycka. Hennes mormor var folkrättsjurist vid Nationernas Förbund och tvingades maktlös se på när Mussolini brutalt invaderade Etiopien 1935, det sista självständiga landet i Afrika.
 Sjukskriven efter en svår olycka i slutet av en mordutredning ägnar sig Monika åt att läsa, något hon inte haft tid och ork med tidigare. I en bok om psykoterapi finner hon en fallbeskrivning som alltmer börjar likna hennes mor. Och författaren påstår att patienten blev mördad ...
 Monika bestämmer sig för att försöka få klarhet i sin mors död. Det arbetet leder henne till en freudiansk psykoanalytiker, till en framgångsrik advokatbyrå, till en välgörenhetsorganisation och till den lilla staden Mekkele i Etiopien. Och till att hon själv blir utsatt för mordförsök.
  Åsa Nilsonne beskriver med analytisk skärpa och sinne för dramatik Monikas jakt på sanningen. Samtidigt skildrar hon det komplicerade förhållandet mellan döttrar och mödrar och hur kunskap kan leda till försoning.
 I de tre tidigare böckerna om Monika Pedersen har Åsa Nilsonne beskrivit hennes utveckling som yrkesmänniska – från nybörjarens entusiasm till den mer erfarna polisens säkerhet och till sist till den närmast utbrändas desillusion. I denna roman inser Monika att engagemanget för rättvisa kan hon aldrig komma ifrån.Åsa Nilsonne är psykiater och psykoterapeut och bor med man och tre söner i Stockholm. Hon skriver både skönlitterära verk såväl som fackböcker, bådadera med stor framgång. Om polisen Monika Pedersen har hon tidigare skrivit tre böcker, Tunnare än blod, I det tysta och Kyskhetsbältet. Hennes senaste roman var den uppmärksammade Smärtbäraren, som utkom 2002.