Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Historien om NISSE HELLBERG & WILMER X
Historien om NISSE HELLBERG & WILMER X Historien om NISSE HELLBERG & WILMER X Historien om NISSE HELLBERG & WILMER X Historien om NISSE HELLBERG & WILMER X Historien om NISSE HELLBERG & WILMER X Historien om NISSE HELLBERG & WILMER X

Historien om NISSE HELLBERG & WILMER X

Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Roos & Tegner. 2014. 318 sidor.

Nyskick. – FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– Väggarna i pojkrummet var tapetserade med affischer på Marc Bolan, Slade och självklart Rolling Stones Nisse Hellbergs stora idoler. Sommarlovet 1975 plockade Nisse tomater för att få ihop pengar till den första egna förstärkaren. Året därpå städade han på sjukhuset för att kunna köpa sin första Gibsongitarr. Grunden till en unik svensk musikkarriär var lagd. Den 7 april 1978 spelade Wilmer X för första gången, på Pildammsskolan i Malmö. Nisse hade bildat bandet tillsammans med kompisen Clas Rosenberg och munspelaren, den genom åren ständige parhästen, Jalle Lorensson. Wilmer X blev snabbt ett begrepp bland stans fritidsgårdar. Bandet spelade in sin första platta och musikjournalister över hela landet upptäckte det nya kultbandet, dess medryckande raka rockmusik och Nisses texter. Nisse Hellberg berättar här levande och ingående sin historia för Micke Sjöblom, från pojkrummet i villan i Limhamn, via alla år med Wilmer X, fram till dagens succéfyllda solokarriär och livet som tvåbarnspappa. Vägen har varit lång, händelserik och kantad av konflikter i bandet, intriger och tårar, men främst av en enastående framgång, massor av glädje, mustiga händelser backstage samt en lång rad kritikerrosade låtar, plattor och spelningar. Nisse Hellberg är kompositör, textförfattare, sångare och frontfigur i Wilmer X - ett av Sveriges mest framgångsrika band under de senaste decennierna. Han har vunnit flera grammisar. / Micke Sjöblom är utbildad journalist, skribent, kommunikatör och författare från Malmö. Han har bland annat arbetat på Expressen och Sydsvenskan samt skrivit och medverkat i ett flertal böcker, antologier och biografier om skilda ämnen och personer. Låten "Slå dank" från 1980 gjorde honom till en fan av Wilmer X och Nisse Hellberg. –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186691899
Titel
Historien om Nisse Hellberg & Wilmer X
Författare
Hellberg, Nisse
Förlag
Roos & Tegner
Utgivningsår
2014
Omfång
318 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
199 x 254 mm Ryggbredd 29 mm
Vikt
1050 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Väggarna i pojkrummet var tapetserade med affischer på Marc Bolan, Slade och självklart Rolling Stones Nisse Hellbergs stora idoler. Sommarlovet 1975 plockade Nisse tomater för att få ihop pengar till den första egna förstärkaren. Året därpå städade han på sjukhuset för att kunna köpa sin första Gibsongitarr. Grunden till en unik svensk musikkarriär var lagd.

Den 7 april 1978 spelade Wilmer X för första gången, på Pildammsskolan i Malmö. Nisse hade bildat bandet tillsammans med kompisen Clas Rosenberg och munspelaren, den genom åren ständige parhästen, Jalle Lorensson. Wilmer X blev snabbt ett begrepp bland stans fritidsgårdar. Bandet spelade in sin första platta och musikjournalister över hela landet upptäckte det nya kultbandet, dess medryckande raka rockmusik och Nisses texter.

Nisse Hellberg berättar här levande och ingående sin historia för Micke Sjöblom, från pojkrummet i villan i Limhamn, via alla år med Wilmer X, fram till dagens succéfyllda solokarriär och livet som tvåbarnspappa. Vägen har varit lång, händelserik och kantad av konflikter i bandet, intriger och tårar, men främst av en enastående framgång, massor av glädje, mustiga händelser backstage samt en lång rad kritikerrosade låtar, plattor och spelningar.

Nisse Hellberg är kompositör, textförfattare, sångare och frontfigur i Wilmer X - ett av Sveriges mest framgångsrika band under de senaste decennierna. Han har vunnit flera grammisar och är högaktuell med ett nytt soloalbum, Vad har han i huvudet?, som kommer i maj 2014.

Micke Sjöblom är utbildad journalist, skribent, kommunikatör och författare från Malmö. Han har bland annat arbetat på Expressen och Sydsvenskan samt skrivit och medverkat i ett flertal böcker, antologier och biografier om skilda ämnen och personer. Låten "Slå dank" från 1980 gjorde honom till en fan av Wilmer X och Nisse Hellberg.