Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

Inbunden bok Brombergs. 2008. 142 sidor.

Nyskick. Tankens kraft är större än vi tror. Man kan faktiskt tänka sig lycklig genom att låta bli att tänka sig olycklig. Det är vetenskapligt bevisat att optimisten i genomsnitt lever hela sju och ett halvt år längre än pessimisten. Vår förmåga att känna glädje och tillförsikt beror i slutändan på hur vi tänker om våra liv. Både när lyckan ler och solen går i moln. Eftersom vår hjärna är plastisk, det vill säga förändringsbenägen ner till minsta hjärncell, påverkas den rent fysiskt av om vi tänker i dur eller i moll. Lyckas vi bryta gamla invanda negativa tankebanor kommer hjärnan sedan vilja välja det positiva tankespåret. Läkaren Nisse Simonson är en av Sveriges mest uppskattade föredragshållare och författare till fem böcker. Utifrån ett vardagsperspektiv resonerar han här kring hur vi själva kan påverka våra liv för att uppleva största möjliga lycka och välbefinnande. Recension: "Enastående! Boken är helt fantastisk och påverkar ens sätt att reagera på de olika saker man ställs för. Man läser boken på några/någon enstaka timme men det räcker mer än väl för att ändra sin syn rejält. Helt klart värd priset och tiden!" Nils "Nisse" Simonson, född 13 juli 1942 i Strömsund, bosatt i Östersund, är en kirurg, författare, krönikör, tecknare och föreläsare.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789173370783
Titel
Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?
Författare
Nisse Simonson
Förlag
Brombergs
Utgivningsår
2008
Omfång
140 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 205 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
288 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det går att tänka sig lycklig genom att låta bli att tänka sig olycklig. Låter det lite väl enkelt? Det visar sig nämligen att tankens kraft är större än vi tror. Det är vetenskapligt bevisat att optimisten i genomsnitt lever hela sju och ett halvt år längre än pessimisten. Vår förmåga att känna glädje och tillförsikt beror i slutändan på hur vi tänker om våra liv. Både när lyckan ler och solen går i moln. Våra negativa tankar om oss själv är ofta orsaken till våra depressioner. Detta är den bärande tanken inom den så kallade positiva psykologin som på senare år fått allt större genomslag. Eftersom vår hjärna är plastisk, det vill säga förändringsbenägen ner till minsta hjärncell, påverkas den rent fysiskt av om vi tänker i dur eller moll. Lyckas vi bryta gamla invanda negativa tankebanor kommer hjärnan sedan vilja välja det positiva tankespåret. Man kan faktiskt välja att vara lycklig. Utifrån ett vardagsperspektiv resonerar författaren här kring hur vi själva kan påverka våra liv för att uppleva största möjliga lycka och välbefinnande. Läkaren Nisse Simonson är en av Sveriges mest uppskattade föredragshållare och författare till tre böcker.