Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Den okända dimensionen

Den okända dimensionen

Häftad bok Palabra . 1 uppl. 2019. 242 sidor.

Nyskick. PRESENTSKICK! NY FRÅN LAGER. Skönlitterär samhällsskildring om tortyr och terrorism under militärjuntans era 1973–1990 i Chile då ca 3200 personer mördades och minst 50 000 utsattes för tortyr på grund av sina politiska åsikter. Häftad med vikomslag, s k danskt band. 8:o. 210x140x17 mm. 325 g. [0527]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789198497021
Titel
Den okända dimensionen
Författare
Fernández, Nona
Förlag
Palabra förlag
Utgivningsår
2019
Omfång
242 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
140 x 210 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
322 g
Språk
Svenska
Baksidestext
1984 kliver en man in på redaktionen till en oppositionell tidskrift i Santiago de Chile, visar sin militärlegitimation och säger att han har något viktigt att berätta. Med sitt vittnesmål om gripanden, hemliga fängelser, tortyr och mord öppnar han dörren på glänt till en okänd dimension, den parallella verklighet som fanns under diktaturen.

Trettio år senare föreställer sig romanens berättare hur livet gestaltade sig för de som omnämns i vittnesmålet: Småbarnspappan som greps på väg till skolan med sina barn, den unge pojken som lyckades undkomma när polisen stormade hans hus, och som sedan flydde till Sverige, kommunisten som för att rädda sina bröder blev säkerhetstjänstens angivare. Hon närmar sig också honom, mannen som torterade, vittnade och därefter tvingades fly landet, i sina försök att förstå den värld hon växte upp i. Berättarens vardag, teveprogrammen hon tittade på och musiken hon lyssnade till kontrasteras med de brutala dåd hon fick vetskap om genom tidningarnas rubriker.

Nona Fernández, född i Santiago de Chile 1971, är skådespelare och författare till ett flertal filmmanus, pjäser, noveller och romaner. I sina verk diskuterar hon ofta det offentliga minnet av den chilenska diktaturen, som tidsmässigt sammanföll med hennes uppväxtår. Hon har också skrivit manus till en dokumentär om den katolska kyrkans arbete för mänskliga rättigheter under diktaturen.
Hon har fått en rad utmärkelser för sina verk i Chile, och tilldelades 2017 Sor Juana Inés de la Cruz-priset för Den okända dimensionen av Guadalajara International Book Fair (FIL), Mexiko.
Ytterligare författare: Fernández, Nona
Ytterligare översättare: Broman, Ellinor