Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Drottningen och filosofen : mötet mellan Christina och Descartes

Drottningen och filosofen : mötet mellan Christina och Descartes

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Atlantis, 2012. Förlagsband med skyddsomslag. Förlagsny. 220, [1] s. ISBN 978-91-7353-590-8.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789173535908
Titel
Drottningen och filosofen : mötet mellan Christina och Descartes
Författare
Svante Nordin
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Utgivningsår
2012
Omfång
220 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
141 x 216 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
446 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Tänk er en ung drottning, regent över en ny europeisk stormakt, som brinner av intellektuell nyfikenhet och av iver att få stifta bekantskap med kontinentens mest framstående lärde och tänkare. Föreställ er vidare en stor filosof, dominerande redan under sin egen tid och för århundraden framåt betraktad som den främste av alla. Se till slut framför er hur denne tänkare på drottningens inbjudan reser till hennes avlägsna och vintriga huvudstad för att ge henne privatlektioner i filosofi men hur han efter bara några korta månader dör under omständigheter som ger upphov till rykten och skvaller över hela Europa. Då har ni det händelseförlopp som skildras i Svante Nordins Drottningen och filosofen. Mötet mellan Christina och Descartes. En unik episod i Sveriges intellektuella historia blir här klarlagd i alla sina vindlingar. Varför diskuterade Christina och Descartes om det finns liv i rymden? Bidrog han till hennes berömda omvändelse till katolicismen? Frös Descartes ihjäl i Stockholm? Eller blev han mördad? Vilken filosofi låg till grund för hans långa brev till drottningen?