Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kantslag ; Minna saknar en övningslokal

Kantslag ; Minna saknar en övningslokal

Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2015. 187 sidor.

Mycket gott skick. Med författarens signatur

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789170378379
Titel
Kantslag ; Minna saknar en övningslokal
Författare
Nors, Dorthe
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2015
Omfång
187 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
132 x 180 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
250 g
Språk
Svenska
Baksidestext
HON HAR KALLATS en "helt unik nordisk berättarröst" och tilldelats P. O. Enquists pris. Dorthe Nors är en av Danmarks mest originella samtida författare och har med novellsamlingen Kantslag fått sitt internationella genombrott. Nu kommer hon för första gången ut i Sverige med novellsamlingen Kantslag och romanen Minna saknar en övningslokal i en vacker vändbar samlingsvolym.

Novellerna i Kantslag är kärnfulla, omskakande och brutala. Med en mästerlig blick för vardagslivets dramatik skriver Dorthe Nors om människor vars tillvaro är ställd på sin spets. Det handlar om flickan som förlorat oskulden, buddisten som får sparken, kvinnan som just mördat någon som gjort henne illa men också om det förunderliga i vardagen. I de femton berättelserna i denna kolsvarta pärla till bok lyckas Nors bygga upp världar och rasera dem på nytt på bara några få sidor, samtidigt som hon kärleksfullt dissekerar det mänskliga beteendet.

Romanen Minna saknar en övningslokal är en underfundig, intensiv och humoristisk historia om Minna, en kompositör som saknar replokal. Fast faktum är att hon är i avsaknad av många saker: till exempel barn, ett existensberättigande och en röst. För att skapa sig plats i sitt eget liv inser hon att hon måste bryta med andra. Även här handlar det om en person som balanserar på kanten, som svävar mellan förnuft och känsla.

"Dorthe Nors röst är öm och brutal och berättar på ett nytt sätt om en välbekant plats i närheten av sammanbrottet."

Karolina Ramqvist

Karateslag är en form av kontrollerat och accepterat våld. Det är också vad Dorthe Nors erbjuder: medvetna, välriktade och träffsäkra slag.

Anna Hallberg

Kantslag är en höjdare, finurlig, intelligent, ändå språkligt enkel ... Nors har en helt egen rakt i ansiktet-smärtande stil.

Pia Bergström

Dorthe Nors är sannerligen ett namn att komma ihåg och jag ser med spänning fram emot att få ta del av ett författarskap som med all säkerhet kommer räknas som ett av dem få riktigt angelägna, beständiga.

Kristian Lundberg