Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Gör en sak annorlunda, Tio enkla sätt att förändra ditt liv

Gör en sak annorlunda, Tio enkla sätt att förändra ditt liv

Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. 2003,Natur och Kultur,Förlagsband med skyddsomslag.,244, (4) s.,Bortraderat namn försättsbladet, skyddsomslag med revor,Nära nyskick.,9789127096424?,Bill O´Hanlon är psykoterapeut och familjeterapeut och är en av förgrundsgestalterna inom den lösningsorienterade terapin.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789127096424
Titel
Gör en sak annorlunda : Tio enkla sätt att förändra ditt liv
Författare
Bill O'Hanlon
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2003
Omfång
246 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
20 x 216 mm Ryggbredd 141 mm
Vikt
462 g
Språk
Svenska
Baksidestext
När du ständigt hamnar i samma sorts problemsituation – försök ändra på en detalj i sammanhanget.
Försök dra dig till minnes en situation då du kände dig verkligt effektiv. Vad kan du "importera" från den situationen till ditt nuvarande problem?
Fokusera på vad du skulle vilja hände i stället på vad som händer.
Fråga dig själv: "Varför är det inte värre?"

Det är denna typ av direkta och vardagliga råd som enligt Bill O´Hanlon kan hjälpa oss att komma ur situationer när vi har fastnat i destruktiva mönster eller bara känner oss låsta.
Gör en sak annorlunda är en bok som på ett lättillgängligt sätt visar hur man kan angripa olika problem med hjälp av lösningsorienterad/lösningsfokuserad terapi, ett arbetssätt som också används av t.ex. Ben Furman. I vanliga fall brukar representanter för den lösningsorienterade terapin utgå från problemet och sedan föreslå metoder för hur det kan lösas. O´Hanlon vänder på receptet och utgår i stället från ett antal lösningar, solution keys, som han sedan, med hjälp av olika tekniker, tillämpar på problembeskrivningarna.
Varje lösningsnyckel är indelad i tekniker som exemplifieras med korta fallbeskrivningar. En del tekniker är mycket vardagliga och enkla, andra mer avancerade. Tanken är att boken ska kunna användas av alla, inte enbart av personer som har specifika problem som t ex depression, utan även av den som i största allmänhet vill förändra sitt liv.
Boken är tydligt och pedagogiskt strukturerad och författaren skriver lättillgängligt och roligt, men är ändå trovärdig och seriös i sin framtoning.
Översättning Per Rundgren

Bill O´Hanlon är psykoterapeut och familjeterapeut och är en av förgrundsgestalterna inom den lösningsorienterade terapin. Han har givit ut ett stort antal böcker och på svenska finns sedan tidigare En kort guide till strategisk korttidsterapi (Blåvita serien, 1996) som han skrev tillsammans med Brian Cade.