Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Dr Tatianas råd om sex och samlevnad för hela skapelsen

Dr Tatianas råd om sex och samlevnad för hela skapelsen

Inbunden bok Natur & Kultur. 1 uppl. 2005. 357 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. pp

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127097803
Titel
Dr Tatianas råd om sex och samlevnad för hela skapelsen
Författare
Olivia Judson
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2005
Omfång
357 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
30 x 226 mm Ryggbredd 140 mm
Vikt
547 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kära dr Tatiana,

Jag är en australisk giftspindel, en Latrodectus hasselti, och jag är helt misslyckad. Jag sa till min käresta: "Varsågod, här har du min kropp, låt dig väl smaka", och kastade mig i hennes gap. Men hon spottade bara ut mig och bad mig dra. Hur kunde hon rata detta slutliga offer från min sida?

Övergiven i ödemarken

Dr Tatiana, sexrådgivningens okrönta drottning, svarar på frågor från oroliga brevskrivare i djurriket. På sitt lika sakkunniga som spirituella sätt beskriver hon alla möjliga (och en hel del till synes omöjliga) varianter av sex. Hon förklarar exempelvis när nekrofili är helt i sin ordning, hur det går till att bli mamma trots att man är oskuld och när det är rätt tillfälle att äta upp sin älskare. Dr Tatiana kommer också med råd i mer praktiska frågor, som hur en manlig graviditet går till och vad som är bra med en löstagbar penis. Hon visar att även om de beteenden hennes korrespondenter beskriver kanske låter upprörande och onaturliga, är de i själva verket helt normala.

I Dr Tatianas råd om sex och samlevnad för hela skapelsen förmedlar Olivia Judson, evolutionsbiolog och vetenskapsjournalist, på ett lättillgängligt och humoristiskt sätt aktuell biologisk sakkunskap. Judson gör läsaren förtrogen med de bakomliggande vetenskapliga beläggen; från Darwins teori om det sexuella urvalet till den senaste tidens rön inom genetisk forskning. Hon för också en diskussion kring frågan om vad sex över huvud taget är bra för. Genom att använda djurvärlden som både måttstock och bakgrund öppnar Olivia Judson våra ögon för naturens häpnadsväckande mångfald, samtidigt som hon visar på våra egna beteenden och fördomar.

Översättning Per Rundgren


Olivia Judson är evolutionsbiolog med studier vid Stanforduniversitetet och Oxford bakom sig. Vid sidan av sin forskningsverksamhet är hon prisbelönt vetenskapsjournalist. Hon har medverkat i bl a The Guardian, The Economist (där Dr Tatiana såg dagens ljus) och i facktidskrifter som Nature och Science. För närvarande är hon verksam vid Imperial College i London. Man kan nå henne på www.drtatiana.com.