Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Världens bilar

Världens bilar

Inbunden bok. Kartago Förlag. 2016. 78 sidor.

Mycket gott skick. Smärre hanteringsspår på pärmen. Gåvoskrift på inlagans andra blad. Boken verkar närmast oläst.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789175151687
Titel
Världens bilar
Författare
Olle Wilson
Förlag
Kartago Förlag
Utgivningsår
2016
Omfång
78 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
201 x 231 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
403 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Nova och hennes morfar får fel på Volvon när de är på väg till ett kalas. De lyckas ta sig till en bilskrot för att köpa reservdelar. Bland alla skrotbilar där finns några gamla som glömts bort i ett hörn. En av de rostiga bilarna har en jordglob framme i grillen. Den lossnar - och då börjar den spännande resan bland världens bilar!
I Världens bilar möter du en brokig blandning av bilar från hela världen. Volvo och SAAB från Sverige förstås. Men också franska, tyska, engelska och amerikanska. Och så får du träffa Nycklas och Gnista! Nova och morfar reser i fantasin och i tiden till de miljöer där bilarna hör hemma. Hur bilar funkar och anpassats till länders kultur får vi också se. Men också vad som händer när bilar och människor från olika länder möts. Och nästan krockar!
En mängd olika bilmärken presenteras i sina respektive hemmiljöer, så att man får en uppfattning om både tidsandan, när bilarna tillverkades, och de olika ländernas typiska särdrag. Huvudpersonen är en flicka som färdas genom tidsåldrar, platser och bilmodeller. Det blir på samma gång en teknisk, konstnärlig och kulturell resa, som visar en globalt kulturell mix.
Boken har även ett historiskt perspektiv där bilar från olika epoker visas upp. Olika teman visar bilarnas sammanhang. Till exempel stad, landsbygd, fabrik, bilskrot, försäljningshall, bilsalong, verkstad, racing, polis, ambulans, brandkår etc. Bilens tekniska funktioner förklaras också. Här kommer även kulturella aspekter in, som exempel stora amerikanska bilar och små italienska. Vi möter här bilar från Frankrike, USA, Tyskland, England, Sverige, Italien, Spanien, Japan, Tjeckien och Ryssland. Ålder 6 – 12 år.