Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Fakturabetalning
  • Inrikes enhetsfrakt 49 SEK
Köp rosor... Boken om Ulla Billquist

Köp rosor... Boken om Ulla Billquist

av

Pocketbok. Gondolin. 2007. 216 sidor.

Nyskick. Oläst exemplar. Fortfarande, många år efter sin död, är Ulla Billquist en av de mest önskade skivartisterna i svensk radio. Hennes röst upphör inte att fängsla, hennes öde upphör inte att fascinera. Det har gått så många historier om Ulla Billquist. De flesta av dem är osanna eller tillrättalagda. Här berättar hennes dotter Åsa Billquist-Roussel sanningen om sin mor och det är en djupt fascinerande skildring av en kvinna som yrkesmässigt nådde topparna men som privat ofta var nere i dalarna. Till sin hjälp har Åsa Billquist-Roussel haft vännen och författaren Olov Svedelid och tillsammans har de skapat ett fullödigt porträtt av en av svenskt artistlivs mest fantasieggande gestalter. Boken avslutas med en diskografi på 32 sidor. Ulla Billquist 14 augusti 1907 – 8 juli 1946.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 49 SEK Swish Bokhjälpen


Förlagsfakta

ISBN
9188821684
Titel
Köp rosor
Författare
Olov Svedelid - Åsa Billquist-Rousel
Förlag
Gondolin
Utgivningsdatum
20070715
Omfång
216 sidor
Bandtyp
Pocket
Språk
Svenska
Baksidestext
Fortfarande, många år efter sin död, är Ulla Billquist en av de mest önskade skivartisterna i svensk radio. Hennes röst upphör inte att fängsla, hennes utstrålning upphör inte att förnimmas, hennes öde upphör inte att fascinera. Men vem var hon egentligen? Vad var det som drev denna kvinna framåt? Vilka var hennes glädjeämnen och hur såg hennes sorger ut? Hur kunde det komma sig att denna avgudade och otroligt hyllade artist till sist inte orkade leva längre? Det har gått så många historier om Ulla Billquist. De flesta av dem är osanna eller tillrättalagda. Här berättar hennes dotter Åsa Billquist-Roussel sanningen om sin mor och det är en djupt fascinerande skildring av en kvinna som yrkesmässigt nådde topparna men som privat ofta var nere i dalarna. Till sin hjälp har Åsa Billquist-Roussel haft vännen och författaren Olov Svedelid och tillsammans har de skapat ett fullödigt porträtt av en av svenskt artistlivs mest fantasieggande gestalter.