Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Jolo: Vägen till Sarajevo. Texter om och av Jan Olof Olsson

Jolo: Vägen till Sarajevo. Texter om och av Jan Olof Olsson

Inbunden bok. Jolosällskapet. 1 uppl. 2017. 192 sidor.

Nyskick. Förlagsnytt ex. Baksidestext: En man som hade spelat fotboll med Sarajevo-mördaren Gavrilo Princip. En bosnisk bondkvinna som ville prata om Dag Hammarskjöld. En striptease-dansös som vräkte i sig wienerschnitzel. Stolta Tito-partisaner. Ett svenskt par på desperat solsemester vid Adriatiska havet. Jolo – DN-journalisten Jan Olof Olsson – mötte dem våren 1963, då han tillsammans med fotografen Roland Janson reste genom Jugoslavien i en hyrd Mercedes 180. De sökte spår efter första världskrigets utbrott. Men de njöt också av lugnet vid bron i Mostar, gick på opera i Ljubljana, strosade i romerska ruiner i Split, beundrade Dalmatiens kvinnor och fascinerades av en kultur som var fjärran från den folkhems-svenska. Vägen till Sarajevo innehåller Jolos kåserier, reportage och historiska essäer om denna del av Balkan som så ofta har legat mitt i historiens korsväg.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789197693448
Titel
Jolo: Vägen till Sarajevo. Texter om och av Jan Olof Olsson
Författare
Olsson, Jan Olof (Jolo)
Förlag
Jolosällskapet
Utgivningsår
2017
Omfång
192 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
140 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
372 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En man som hade spelat fotboll med Sarajevo-mo¨rdaren Gavrilo Princip. En bosnisk bondkvinna som ville prata om Dag Hammarskjo¨ld. En striptease-danso¨s som vra¨kte i sig wienerschnitzel. Stolta Tito-partisaner. Ett svenskt par pa° desperat solsemester vid Adriatiska havet.
Jolo – DN-journalisten Jan Olof Olsson – mo¨tte dem va°ren 1963, da° han tillsammans med fotografen Roland Janson reste genom Jugoslavien i en hyrd Mercedes 180.
De so¨kte spa°r efter fo¨rsta va¨rldskrigets utbrott. Men de njo¨t ocksa° av lugnet vid bron i Mostar, gick pa° opera i Ljubljana, strosade i romerska ruiner i Split, beundrade Dalmatiens kvinnor och fascinerades av en kultur som var fja¨rran fra°n den folkhems-svenska.
Va¨gen till Sarajevo inneha°ller Jolos ka°serier, reportage och historiska essa¨er om denna del av Balkan som sa° ofta har legat mitt i historiens korsva¨g.