Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Öar och öighet : introduktion till östudier

Öar och öighet : introduktion till östudier

Inbunden bok Carlsson. 2016. 312 sidor.

Mycket gott skick. Inbunden i förlagets laminerade pappband.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173317900
Titel
Öar och öighet : introduktion till östudier
Författare
Owe Ronström
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2016
Omfång
312 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
163 x 218 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
750 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Öar och öighet är en stimulerande och tankeväckande bok om öarnas värld, fylld med exempel och resonemang om vad som är speciellt med just ölivet runt om i världen.
Vad är öar, hur gestaltas de, hur återfinns öar i västerländsk kultur och vilken typ av frågor ägnar sig öforskare åt. Bokens författare är själv öbo och forskare. Han upptäckte att han saknade en övergripande bakgrund och ville göra sina iakttagelser om att bo och leva på en ö begripliga. Sådant som tid och rum, lukt och jord, avstånd och närhet, säsongernas växlingar, besökare och besökta.

Den kortaste sammanfattningen av öars idé- och kulturhistoria kan skrivas just så: väl avgränsade små världar, laddade med dubbla uppsättningar värden och därför
en framträdande ambivalens, skriver Ronström inledningsvis. Han tar med läsaren på en resa i öarnas värld: till det sammanhängande, avgränsade och enhetliga, det positiva liksom till småskaligheten, närheten, värmen och gemenskapen. Till allt det som står för det utopiska och paradisiska. Men så finns motsatsen: det negativa, inskränkthet, inavel, efterblivenhet, tristess liksom fängelser, fasor, hemskheter.

Den är rikt illustrerad i färg och svartvitt.

Owe Ronström är professor i etnologi vid Uppsala universitet och verksam vid Campus Gotland i Visby. Han har skrivit en rad böcker inom sitt ämne och introducerar med Öar och öighet östudierna i Sverige. Ronström är född, uppvuxen, bosatt och verksam på Gotland.
Ytterligare författare: Ronström, Owe
Ytterligare designers: Molin, Johannes