Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Gryningsfeber

Gryningsfeber

Inbunden bok Massolit Förlag. 1 uppl. 2015. 249 sidor.

Nyskick. Utgallrad biblioteksbok, Sverige 1945, Över hela landet befinner sig människor som befriats från andra världskriget koncentrationsläger.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789176790120
Titel
Gryningsfeber
Författare
Péter Gárdos
Förlag
Massolit Förlag
Utgivningsår
2015
Omfång
249 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
135 x 185 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
292 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Det nyss avslutade kriget, och minnena därifrån, finns plågsamt närvarande genom romanen, men det finns samtidigt en ungdomlig kraft och förlösande humor hos dessa människor som fått livet tillbaka. Mest av allt är Gryningsfeber en fängslande och mycket läsvärd kärlekshistoria." - Yrla Dentén, BTJ "Gryningsfeber är en rörande roman som Péter Gárdos skrivit utifrån föräldrarnas unika kärlekssaga. En riktig hjärtstartare till bok." - Jenny Lindh, M magasin "En vackert skriven sann berättelse om Miklós och Lilis son, regissören Péter Gárdos, som i över 50 år var ovetande om hur och var hans föräldrar möttes." - Milena Bergquist, Femina "Skriven direkt ut hjärtat, en fantastisk kärlekshistoria"..."vi som läser vet ju vad förintelsen innebar"..."läs gärna Heidi Fried som en pandang till Gryningsfeber." - Gunnar Bolin, Kultur i P1, SR "Gryningsfeber är en gripande och fascinerande berättelse om människors obändiga vilja att överleva och förverkliga sina drömmar. Stark som döden, med mycket humor och värme." - Jakob Carlander, Corren Kärlek i krigets skugga. När verkligheten överträffar fantasin. En sann historia baserat på 108 kärleksbrev mellan författarens föräldrar Miklós och Lili som överlevde förintelsen och kom till Sverige med Röda Korsets hjälp år 1945, och hittade varandra. 1945. Den 25-årige överlevaren Miklós befinner sig i ett svenskt rehabiliteringsläger. Han väger 25 kilo, saknar tänder och har så svår tbc att läkaren endast ger honom några månader att leva. Ändå har han inga planer på att ge upp hoppet om livet. Och han vill gifta sig. Med sin vackraste handstil skriver han brev till 117 ungerska kvinnor som befinner sig i Sverige. En av dem är Lili. Även hon befinner sig i ett svenskt rehabiliteringsläger och mot alla odds träffas de. När de har spenderat tre dagar tillsammans på Eksjö lasarett blir de ett par, för resten av livet. Efter faderns död, 1998, får Péter Gárdos 108 kärleksbrev som utväxlats mellan hans föräldrar månaderna efter krigsslutet. Han läser breven över en natt och känner direkt att detta är historien han väntat på att få berätta.