Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ormbäraren

Ormbäraren

Inbunden bok. MBM Förlag. 2013. 137 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186505271
Titel
Ormbäraren
Författare
Pahkinen, Virpi
Förlag
MBM Förlag
Utgivningsår
2013
Omfång
140 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
167 x 233 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
460 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ormbäraren är Virpi Pahkinens berättelse från ett passionerat dansarliv under de intensiva åren 2000-2007, med framträdanden i fler än 40 länder på fyra kontinenter. Under denna tid gick hon från rollen som Mjölkflickan i Spöksonaten till stora egna konstnärliga framgångar som solodansare och koreograf.

Med en helt egen röst och mångbottnad ­humor leder Pahkinen oss mot de urkällor som ger kraft till såväl det professionella livet som den sinnliga vällusten. Du är välkommen till en omtumlande kosmopolitisk exkursion i livsaptitens tecken.

Virpi Pahkinen växte upp i Jyväskylä i ­Finland och bor i Stockholm sedan tjugo år. Hon är en av Nordens mest namn­kunniga samtida koreografer och solodansare och hennes koncentrerade solon med ett all­deles eget formspråk har blivit ett begrepp.

Ormbäraren är hennes skönlitterära debut.

Under de första ögonblicken av ett nytt verk är jag skräckslagen som om jag aldrig tidigare hade skapat en enda rörelse. Jag nedstiger till källarvåningen dit dagsljuset aldrig når. Åter står jag tom i skenet av repetitionssalens glåmiga lysrör och luft som tuggats igenom ventilationssystemet. Men här bor också Det, på de smutsvita väggarna och den svarta plastmattan. Dansens ande manar till arbete! De dansembryon som mognat i den dunkla sysslolöshetens mull vill ut. Min kropp börjar växa i nya former och rörelsefraser snabbare än tanken mäktar med. Den välbevarade hemlighetens doft sprider sig längs mina armar. Nattens majestät har lämnat sitt visitkort. Jag klär av mig döden.