-
BRÖD BRÖD BRÖD – Recept, råd och genvägar
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 256 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder!
Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse.
• I Bröd, bröd, bröd ger Mart läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247053
- Titel
- Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 191 x 231 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 929 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse. I Bröd, bröd, bröd ger Martin Johansson dig alla recept, råd och genvägar du behöver för att baka ett makalöst gott bröd i din hemmaugn. Martin Johansson är sällsynt bra på att förklara hur du ska göra för att lyckas med bakningen. Recepten är tydliga, enkla och smart skrivna så att alla kan förstå. Och varje recept visar hur man ska göra om man bakar för hand eller med degblandare. De omkring hundra recepten är varierade – här finns alltifrån scones, rostbröd och gotlandslimpa till knäckebröd, vörtlimpa, baguetter och den optimala pizzadegen. Alla de klassiska bröden är med, men också några ovanliga och spännande. Och för att förgylla tillvaron lite extra är också de bästa sötebröden med. Många av matbröden är helt knådfria och långjästa. Den långa jästiden ger på ett okomplicerat sätt ett bröd med fantastisk konsistens och smak. Men här finns förstås också många bröd som är mer konventionella och som är ätfärdiga på någon timme. Bröd, bröd, bröd är full av fantastiska foton som visar de färdiga resultaten – även som uppskurna, så att man kan se de olika brödens inkråm. Och som ett extra plus har boken dessutom en stor mängd instruktiva steg för steg-illustrationer. Det är en bakbok som fungerar, som avdramatiserar bakningen och som ger inspiration och mod att testa och improvisera. Det är helt enkelt boken för alla hemmabagare. Så fram med bunke och mjöl och njut av hantverket, dofterna och smakerna!
Bonnier Fakta 9789174247053 -
Bröd och mjölk
Pocketbok. Norstedts. 1 uppl. 2022. 332 sidor.
Gott skick. Finns spår av vikta hörn och understrykningar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113112268
- Titel
- Bröd och mjölk
- Författare
- Ramqvist, Karolina
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 332 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 178 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Karolina Ramqvists bok har faktiskt förändrat min syn på livet" Expressen"läsningen av Ramqvists psykoanalytiska matodyssé /är/ en sann lustfärd" Aftonbladet"otroligt välskriven" HD”Det jag minns är smaken, sötman i min mun och hur den övertog mig. Jag tror att det var första gången det jag åt förvandlade mig, men jag vet inte säkert. Det är bara ett minne, det första som kommer när jag försöker tänka tillbaka.”Hon minns mandarinerna, det rostade brödet, hur ett av de första orden var Schwarzwaldtårta. Att en tallrik färdiggräddade pannkakor på diskbänken betydde att hon skulle vara ensam hemma på kvällen. I Bröd och mjölk spårar Karolina Ramqvist en ensam flickas uppväxt i minnena av maten, den som kan fylla hela hennes sinne och samtidigt hotar att förtära henne. Hon minns sin mammas doft, mormors risgrynspudding och första gången hos pappan, hur han lagade en perfekt middag till henne.Vem var hon? Hur blev hon? Vad är ett beroende, och är det möjligt att återskapa en maträtt? I centrum står matsalsbordet som gått i arv, ett bord tänkt för stora middagar, som hon oftast suttit vid ensam. Hon har tagit med sig det till ettan där hon ska bo, varannan vecka med dottern. Allt hon vill är att överkomma sin besatthet vid mat – och laga en risgrynspudding som dottern ska vilja smaka.
Norstedts 1 9789113112268 -
Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2021. 108 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155269586
- Titel
- Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 247 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 443 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyllda bröd är enkel och populär vardagsmat som lagas med kärlek världen över. Ofta serveras de med någon röra, salsa, chutney, grönsaksrätt eller sallad.Här finns klassiker som pizza, piroger och paj men också spanska empanadas fyllda med grönsaker, steamed buns från Vietnam, färska vårrullar med jordnötssås och sambosas med kryddig köttfärs. Bjud på georgiska ostpiroger, injera med etiopisk kycklinggryta, shawarma i pitabröd eller baguette med stekt lök och merguez. Laga dina favoriter och nya rätter med spännande smaker från världens alla hörn!I boken hittar du även efterrätter på samma tema, som fattiga riddare med stekt äpple och dulce de leche, frasiga pajer med sommarbär eller havregrynsflarn med mascarponekräm och jordgubbar.
Bokförlaget Semic 9789155269586 -
Symposiet Vårt dagliga bröd, Lund 21 maj 2013
Häftad bok. Lund : Kungl. fysiografiska sällskapet i Lund. 2014. 140 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198020830
- Titel
- Symposiet Vårt dagliga bröd, Lund 21 maj 2013
- Författare
- Symposiet Vårt dagliga bröd (2013 : Lund) - Ståhl, Solveig - Kungl. fysiografiska sällskapet i Lund
- Förlag
- Lund : Kungl. fysiografiska sällskapet i Lund
- Utgivningsår
- 2014
- Språk
- Svenska
Lund : Kungl. fysiografiska sällskapet i Lund 9789198020830 -
Enklare bröd : recept på knådfria bröd med oc...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2010. 111 sidor.
Mycket gott skick. Hylla inne
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127129504
- Titel
- Enklare bröd : recept på knådfria bröd med och utan surdeg
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets bästa brödbok 2010 och en värdig uppföljare till bästsäljaren Surdegsbröd.
Enklare bröd handlar om knådfria bröd som alla kan baka, när som helst och var som helst. Det enda som behövs är en ugn. Med lite tid och en gnutta finurlighet kan du baka fantastiska bröd utan vare sig degblandare eller världens starkaste armar. Några av bröden sköter sig själva medan du sover, du rör snabbt ihop degen på kvällen och skjutsar in den i ugnen när du kliver upp på morgonen. Andra bröd jäser inte lika länge och kan bakas på en eftermiddag. Gemensamt för alla bröd är att de får sin smak och karaktär i jäsningen och bakningen, inte av tillsatser och märkvärdiga ingredienser. Bland recepten finns alla sorters bröd: ljusa och mörka, mjuka såväl som hårda, pizza och Martins mormor Stinas fenomenala skorpor.
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin. Hans första brödbok Surdegsbröd kom 2009, Enklare bröd 2010 och Bröd och pizza 2012. År 2010 belönades Martin Johansson med Allt om Mats Stora Matpris 2010.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127129504 -
Matbröd : baka världens bästa bröd
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2009. 70 sidor sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Fin presentbok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329823
- Titel
- Matbröd : baka världens bästa bröd
- Författare
- Annica Triberg - Albert Håkanson
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 70 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matbröd
goda brödrecept från hela världen
Här kommer uppföljaren på storsäljaren Jorden runt på 80 degar. Tidigare journalisten och Gourmet-chefredaktören Annica Triberg är tillbaka med en brödbok som är rakt på sak. Huvuddelen av alla de läckra brödrecepten från föregående bok finns med. Nu är dock formatet och även syftet delvis ett annat denna gång är vi bara ute efter att få dig att ta fram mjöl och kavel!
De mycket uppskattade brödrecepten från Annicas förra brödbok ges här ut i receptboksform. I ny tilltalande layout och med ett format som väl lämpar sig för recepthyllan ovanför bakbordet är jorden runt-resan tillbaka. Denna gång avskalad till en ren uppmaning att få dig att frossa i dinkelmjöl och degbunkar.
Recepten sträcker sig fortfarande över hela världen. Alla har de också den fascinerande bakgrunden att de ursprungligen har en personlig koppling med reseminnen och liknande för författaren. Samtliga bröd har bakats för boken och har också fotograferats
av den erfarne press- och förlagsfotografen Albert Håkansson.
Denna kombination av kunnigt matskrivande, engagerat
brödbakande och vackert foto gör Matbröd till en bok som ska stå i varje välanvänd receptbokssamling.
Det är en bok som tillför recepten, såväl som middagen, det där lilla extra som bara ett riktigt gott matbröd kan göra!
Annica Triberg är journalist och författare. Hon har bl a varit chefredaktör för tidningen Gourmet och har även givit ut ett 25-tal böcker, många med gastronomisk inriktning.
Jag är snudd på uppvuxen i ett restaurangkök i Småland och för mig väcktes intresset för mat och bakning så snart jag släppte vällingflaskan.
Albert Håkansson är fotograf med egen bildbyrå. Han arbetar för tidningar, förlag och inom reklam. Även han har ett 20-tal böcker på sitt samvete, många av dem kokböcker.
"Min mamma drev flera restauranger i Stockholm under min uppväxt, så att jag nu fotograferar mat är kanske inte så konstigt".
Grenadine 1 9789185329823 -
Boken om gott bröd
Inbunden bok. Bra Böckers Matbibliotek. 1977. 46 sidor.
Gott skick. Ett märke på pärmens framsida annars bra skick. Frakten gäller oavsett antal böcker så passa på att se vad jag mer har att sälja. Många av mina böcker är nära nyskick vilket gör att dom även passar bra som gåvor. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böckers Matbibliotek -
Zeinas bröd : piroger, pajer, pizzor, börek,...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2022. 208 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst. Flera ex i lager
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178874347
- Titel
- Zeinas bröd : piroger, pajer, pizzor, börek, röror, soppor
- Författare
- Mourtada, Zeina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 851 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Världen runt på 70 brödrecept! Så kan man sammanfatta Zeina Mourtadas nya bok. Här lockar hon med matbröd som passar bra till mat, till exempel nordafrikanska msemen och libanesiska kaak. Här finns även mängder med recept på matiga, fyllda bröd som är rätter i sig själva: indiska tunnbröd fyllda med kryddig färs eller latinamerikanska arepas con queso fyllda med smält ost. Men det tar inte slut där, här finns också underbara recept på börek, piroger, pizza, goda röror och soppor. Mat som alla gillar!Zeina har en osviklig känsla för kryddor och smakkombinationer, och här är recepten extra användbara – laga dem till frukost, lunch, buffé, till gryta eller soppa. Räkna inte med rester!
Bonnier Fakta 9789178874347 -
I mormors berså : fem generationers bröd bakv...
Inbunden bok. Klefstad förlag. 1 uppl. 2007. 155 sidor.
Mycket gott skick. Hälsning och signering av den ene författaren
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197683609
- Titel
- I mormors berså : fem generationers bröd bakverk och tårtor
- Författare
- Jonsson, Kinna
- Förlag
- Klefstad förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 220 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Idén och författare
Idén kom då de gamla ärvda vaxduksböckerna föll i delar. Kinna Jonsson började dokumentera recepten, intervjuade mamma Märtha Jonsson, och boken växte fram. Tillsammans har de valt recept, bakat upp allt och skrivit texterna. Boken innehåller anekdoter och tips för att lyckas bra. Kinna har stått bakom kameran och bilder finns till nästintill alla bakverken som till större delen är tagna i trädgårdsmiljö med gamla vackra koppar, fat och textilier från egna skåp och gömmor.
- Jag har velat bevara kunnandet som annars går förlorad. Kunskapen sitter ofta i händerna på den äldre generationen säger Kinna Jonsson. Det ligger också i tiden att hitta sina rötter. Att producera saker själv är exklusivt.
- Intresset för småkakor växer. Det är en motvikt till de stora historier som funnits ett bra tag nu säger Märtha Jonsson. Märtha som är hushållslärare driver familjens gårdsrestaurang på Klefstad. Ofta frågar gästerna om recept och beställer bröd och kakor för att ta med sig hem.
Formgivaren
Formgivaren Elina Jonsson, lillasyster i familjen säger att
- Boken ska kunna ligga uppslagen i köket, tåla slitage och samtidigt ge vaxduksbokskänsla. Det ska vara en behändig bok som man kan använda och lätt att bläddra i.
Förlagorna var bruna, svarta eller lila. Därför har Elina valt samma material som de gamla böckerna för att behålla den genuina känslan. Boken är brun med guldtext och halvhård pärm. Inuti boken är typsnittet modernt. Det är en modern vaxduksbok.
Klefstad förlag 1 9789197683609 -
Bullar, bröd & brunch
Inbunden bok. Bokförlaget Polaris. 2022. 157 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst. Flera ex i lager
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177958376
- Titel
- Bullar, bröd & brunch
- Författare
- Hamid, Camilla
- Förlag
- Bokförlaget Polaris
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 258 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 773 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Finns det något bättre än bullar, bröd och brunch? Nej, blir det ögonblickliga svaret om du frågar Camilla Hamid. Olika sorters bullar och bröd och en lång, härlig brunch får alla på gott humör. I den här boken har Camilla samlat sina bästa recept på bullar och smarriga fyllningar; kanelbullar, sticky buns, toscabullar och solskensbullar, för att bara nämna några oemotståndliga exempel. På brödsidan samsas bland annat lyxiga scones, tekakor och danskt rågbröd med sirapslimpa och ett gäng frasiga frallor och croissanter. Boken avslutas med flera härliga brunchrecept - ägg på olika sätt, pannkakor, lyxiga mackor, shakshuka, granola och massor av annat gott. Här finns allt du behöver för en underbar frukost, brunch eller fikastund! Camilla Hamid är en av Sveriges främsta profiler inom bakning och har en oslagbar förmåga att skapa recept som inte liknar något vi tidigare sett. Camilla har tidigare gett ut böckerna Baka utan ugn (2019), Godare glass utan glassmaskin (2020) och Kaka på kaka, som blev Sveriges mest sålda kokbok år 2021. Utöver sitt omåttligt populära Instagram-konto driver hon även den prisade bloggen My Kitchen Stories och syns regelbundet i tv. Camillas bakgrund som hemkunskapslärare borgar inte bara för en omistlig känsla för livets goda, utan även pedagogiska recept som alla kan lyckas med.Bokens fantastiska fotografier är tagna av Ulrika Pousette och den vackra formgivningen står Katy Kimbell. Boken är vinnare av Årets Måltidslitteratur: kategori matbröd 2023!Röster om boken: »En inspirerande, tilltalande och aptitretande bok för hemmabagaren som vill nå flera delar av världens smaker från sitt eget kök Helhetsbetyg: Mycket bra.« Bibliotekstjänst
Bokförlaget Polaris 9789177958376 -
Enklare bröd : recept på knådfria bröd med oc...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1:6 uppl. 2012. 111 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127129504
- Titel
- Enklare bröd : recept på knådfria bröd med och utan surdeg
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets bästa brödbok 2010 och en värdig uppföljare till bästsäljaren Surdegsbröd.
Enklare bröd handlar om knådfria bröd som alla kan baka, när som helst och var som helst. Det enda som behövs är en ugn. Med lite tid och en gnutta finurlighet kan du baka fantastiska bröd utan vare sig degblandare eller världens starkaste armar. Några av bröden sköter sig själva medan du sover, du rör snabbt ihop degen på kvällen och skjutsar in den i ugnen när du kliver upp på morgonen. Andra bröd jäser inte lika länge och kan bakas på en eftermiddag. Gemensamt för alla bröd är att de får sin smak och karaktär i jäsningen och bakningen, inte av tillsatser och märkvärdiga ingredienser. Bland recepten finns alla sorters bröd: ljusa och mörka, mjuka såväl som hårda, pizza och Martins mormor Stinas fenomenala skorpor.
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin. Hans första brödbok Surdegsbröd kom 2009, Enklare bröd 2010 och Bröd och pizza 2012. År 2010 belönades Martin Johansson med Allt om Mats Stora Matpris 2010.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1:6 9789127129504 -
Vårt dagliga bröd. Våra livsmedel genom tider...
Inbunden bok. Svensk bokkonst AB. 1954. 517 sidor.
Mycket gott skick. Format 4.o. Mkt snyggt hfr guldorn. rygg
Rikt s/v foto.o.a.ill.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSvensk bokkonst AB -
Kärlekens bröd
Inbunden bok. Bra Klassiker. 1982. 134 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Klassiker -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789187769382
- Titel
- Lugn mage med gott bröd
- Författare
- Antonsson, Sofia
- Förlag
- Lava Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 106 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 233 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 548 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Sverige älskar vi bröd. Och vi är fantastiskt duktiga på att baka det också! Men allt fler har idag svårt äta vanligt bröd, de får problem med tarmen och känner sig uppsvällda.
En väg till att må bättre i magen är att äta glutenfritt även om det inte är alla som klarar de färdiggjorda glutenfria bröden.
I Lugnt mage med gott bröd har dietisten Sofia Antonsson
valt ut ett 40-tal recept på goda bröd med och utan gluten som anses minska symptomen på så kallad ballongmage eller IBS (Irritable Bowl Syndrom). Recepten är enkla och baserar sig på naturligt glutenfria mjölsorter för att minska på mängden stärkelse och tillsatser. De är anpassade till kostbehandlingen Fodmap och innehåller ett hanterligt antal ingredienser som finns i de flesta butiker.
Tanken med boken är att du ska kunna hitta dina favoritrecept och alltid ha gott, IBS-vänligt bröd hemma.
Här får du lära dig baka glutenfritt, baka med dinkel, välja rätt mjölsorter och göra surdegsgrund. Fyll på brödburken med snälla limpor, småbröd, knäckebröd, kex, ciabatta, tortilla, scones och mycket mycket mer!
Lava Förlag 1 9789187769382 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789172990203
- Titel
- Vatten och bröd
- Författare
- Gull Åkerblom
- Förlag
- Opal
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 78 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 141 x 215 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 210 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Åkerblom, Gull
Ytterligare illustratörer: Södergren, Karin
Opal 1 9789172990203 -
Bröd
Inbunden bok. Bonnier. 1999. 172 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Nytt exemplar. Oläst. Aningen gulnat boksnitt och några närmast obefintliga hanteringsspår på skyddsomslaget, för övrigt i presentskick.
På väg till ett släktmöte i Californien, har på ett hotellrum hittat en judisk kalender som påminner om de almanac läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100570385
- Titel
- Bröd
- Författare
- Eva Ström
- Förlag
- Bonnier
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 172 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
Bonnier 9789100570385 -
Zeinas bröd : piroger, pajer, pizzor, börek,...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2022. 208 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178874347
- Titel
- Zeinas bröd : piroger, pajer, pizzor, börek, röror, soppor
- Författare
- Mourtada, Zeina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 851 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Världen runt på 70 brödrecept! Så kan man sammanfatta Zeina Mourtadas nya bok. Här lockar hon med matbröd som passar bra till mat, till exempel nordafrikanska msemen och libanesiska kaak. Här finns även mängder med recept på matiga, fyllda bröd som är rätter i sig själva: indiska tunnbröd fyllda med kryddig färs eller latinamerikanska arepas con queso fyllda med smält ost. Men det tar inte slut där, här finns också underbara recept på börek, piroger, pizza, goda röror och soppor. Mat som alla gillar!Zeina har en osviklig känsla för kryddor och smakkombinationer, och här är recepten extra användbara – laga dem till frukost, lunch, buffé, till gryta eller soppa. Räkna inte med rester!
Bonnier Fakta 9789178874347 -
Bröd och kakor : baka utan gluten
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Mycket gott skick. Inlaga som ny, någon repa på framsida.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690811
- Titel
- Bröd och kakor : baka utan gluten
- Författare
- Ganic, Mekto
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 268 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 870 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Passar alla bakningsglada, inte bara glutenintoleranta."
Bibliotekstjänst
"Tar den glutenfria bakningen till nya nivåer. Här finns verkligen bakglädje!... full av spännande recept, nya metoder och goda ingredienser... Recepten är enkla att följa."
Litteraturmagazinet
"En riktigt bra bakbok" Amelia
Baka riktigt gott utan gluten!
Nu kommer bakboken med naturligt glutenfria ingredienser. Boken är skriven av en receptutvecklare, suveränt duktig på att få till goda bröd och bakverk.
Boken ger dig recept på både bröd, kakor och bakverk. Recepten är anpassade efter de råvaror vi har i Sverige och utgår från ekologiska råvaror som smakar mer och är både saftigare och nyttigare jämfört med bröd bakade av glutenfria mjölmixer. Samtliga recept är näringsberäknade av en dietist.
I denna fullspäckade, ambitiösa och vackra bok tas ett helhetsgrepp på glutenintolerans. Boken är fylld av recept men innehåller också tips för nybörjaren och fakta om råvaror, då det kan vara lite knepigt att baka utan gluten. Dietisten Jessica Miregård har skrivit avsnittet om celiaki (glutenintolerans) och har näringsberäknat samliga recept. Sverige är det land i västvärlden med flest fall av celiaki.
Recepten i boken är både svenska traditionella jäsverk samt nya, klassiska mjuka kakor och småkakor. Du hittar även förslag på goda frukostar och en blandning av olika medelhavsinspirerade bakverk. Bakbokens sista del är avsatt till lite mer tidskrävande bakverk och tårtor för kalas och andra tillfällen då man vill unna sig något extra. Boken innehåller även några spännande recept på nyttiga och enkla marmelader, nötsmör och smoothies.
Mekto Ganic´ bor i Göteborg. Hon har en 20-årig bakgrund inom recept- och produktutveckling och har föreläst inom celiakivärlden i över sex år.
Jonas Berg har jobbat som fotograf i över 20 år med bl a mat och arkitektur.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690811 -
Riddarbageriets bröd : Sörberg, Johan
Inbunden bok. TV4 AB. 1 uppl. 2005. 116 sidor.
Nära nyskick. Hel och fin.
Slitage av låg grad.
Läst ex.
Skrymmande.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189406452
- Titel
- Riddarbageriets bröd : Sörberg, Johan
- Författare
- Johan Söderberg
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2005
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 275 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 818 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.
TV4 AB 1 9789189406452 -
Jan Hedhs stora bok om bröd
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2014. 381 sidor.
Mycket gott skick. Lättare spår efter bruk, diskret namning på svart försättsblad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113055510
- Titel
- Jan Hedhs stora bok om bröd
- Författare
- Jan Hedh - Tine Guth Linse
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 381 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 230 x 288 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 2091 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedh har i många år varit en föregångare och inspiratör när det gäller bakning, både för proffs och amatörer. Han har givit ut ett tiotal böcker som också översatts till flera språk. Nu samlar han sina favoriter.
Nästan 200 recept på bröd, det bästa ur sin tidigare produktion: grundrecept på levainbröd och lantbröd, grova bröd, egna smaksatta favoriter som bröd med rödbetor, äpple, kummin och sesamfrön och jordärtskocksbröd, samt svenska klassiker som vörtbröd och tekakor.
Även söta bröd har fått ett kapitel, där man frestas att baka vetebröd i alla tänkbara former: wienerbröd, munkar och karlsbader. Många bröd kräver varken mycket tid eller vana, medan en del ska förberedas med surdeg, levain eller poolish. Om detta finns ett teoretiskt avsnitt där Jan Hedh pedagogiskt avslöjar kemin bakom surdegens bubblande mysterier och utlovar förhöjda smaker, ökad hållbarhet och den där fina elasticiteten på brödet åt den som lär sig konsten.
Ur innehållet:
Ljusa bröd (t ex baguetter, zopf och levainbröd), lite grövre bröd (t ex rågbröd med surdeg, bayerskt lantbröd och skållat grahamsbröd), grova bröd (t ex finskt rågbröd och müslirågbröd), smaksatta bröd (t ex valnötsbröd, vruktbröd, basilikabröd och skållat honungsbröd med lavendel, honung och syltade apelsinskal), portionsbröd (t ex sandwichbröd, grahamsbullar med rågsurdeg, hamburgerbröd och tebirkes), speciella bröd (t ex pitabröd, ciabatta, bagels och challah), svenska bröd (t ex sirapslimpa, kavring och hönökaka), knäckebröd, briocher och croissanter, söta bröd.
Norstedts 1 9789113055510 -
Bröd, bullar & kakor : Bagarmästarens bästa r...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2022. 288 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst. Flera ex i lager
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178873593
- Titel
- Bröd, bullar & kakor : Bagarmästarens bästa recept
- Författare
- Sörberg, Johan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 270 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1224 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Som vi har väntat! Äntligen en ny bok av bageri- och konditorimästare Johan Sörberg. Han tar bakning på största allvar och lär gärna ut det han kan om den lite gåtfulla världen av mjöl, jäst och surdeg. Här får man alltså inte bara de bästa recepten utan också en fantastisk chans att lära sig mer om bakning. Boken innehåller cirka 80 recept. Från fluffigt rostbröd till mustigt finskt rågbröd – och massor däremellan, exempelvis levain, baguetter, kavring och knäckebröd. På sötsidan dignar det av godsaker: wienerbröd, mazariner, pepparkakor, rulltårta, sockerkaka, syltgrottor och kolasnittar är bara ett axplock. Och vetebröd, förstås!Här finns mängder med råd och tips och dessutom bildserier som tydligt visar de handgrepp vi hemmabagare behöver.
Bonnier Fakta 9789178873593 -
Zeinas bröd : piroger, pajer, pizzor, börek,...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2022. 208 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst. Flera ex i lager.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178874347
- Titel
- Zeinas bröd : piroger, pajer, pizzor, börek, röror, soppor
- Författare
- Mourtada, Zeina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 851 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Världen runt på 70 brödrecept! Så kan man sammanfatta Zeina Mourtadas nya bok. Här lockar hon med matbröd som passar bra till mat, till exempel nordafrikanska msemen och libanesiska kaak. Här finns även mängder med recept på matiga, fyllda bröd som är rätter i sig själva: indiska tunnbröd fyllda med kryddig färs eller latinamerikanska arepas con queso fyllda med smält ost. Men det tar inte slut där, här finns också underbara recept på börek, piroger, pizza, goda röror och soppor. Mat som alla gillar!Zeina har en osviklig känsla för kryddor och smakkombinationer, och här är recepten extra användbara – laga dem till frukost, lunch, buffé, till gryta eller soppa. Räkna inte med rester!
Bonnier Fakta 9789178874347 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151842592
- Titel
- Bröd
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 280 mm
- Vikt
- 1232 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Vi får lära oss grunderna till det verkligt goda brödet; vad ska man tänka på, vilka mjölsorter man ska använda, hur man gör en surdeg, hur man kan jäsa brödet i mjölade korgar eller mjölad bakduk i stället för på plåten för att det ska bli vackrare och högre, hur man ska knåda längre än du tror! och grädda. Vi får mästerbagarens heta tips på hur man lyckas; hur man bakar bröd med stor smak och arom. Hemligheten är surdeg och långa jästider! Vi får veta hur vi hemma i vår egen ugn ska kunna få till lika goda bröd som proffsen gör i bagerier med stenugnar.
Precis som Jan Hedhs tidigare böcker vänder sig Bröd till både amatörer och proffs. Bröd är en pedagogisk och inspirerande, faktarik och hisnande vacker bok för alla som tycker om att baka.
Prisma 1 9789151842592 -
Bröd
Inbunden bok. Prisma. 2004. 240 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151842592
- Titel
- Bröd
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 280 mm
- Vikt
- 1232 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Vi får lära oss grunderna till det verkligt goda brödet; vad ska man tänka på, vilka mjölsorter man ska använda, hur man gör en surdeg, hur man kan jäsa brödet i mjölade korgar eller mjölad bakduk i stället för på plåten för att det ska bli vackrare och högre, hur man ska knåda längre än du tror! och grädda. Vi får mästerbagarens heta tips på hur man lyckas; hur man bakar bröd med stor smak och arom. Hemligheten är surdeg och långa jästider! Vi får veta hur vi hemma i vår egen ugn ska kunna få till lika goda bröd som proffsen gör i bagerier med stenugnar.
Precis som Jan Hedhs tidigare böcker vänder sig Bröd till både amatörer och proffs. Bröd är en pedagogisk och inspirerande, faktarik och hisnande vacker bok för alla som tycker om att baka.
Prisma 9789151842592 -
Vårt dagliga bröd : [93 fina recept]
Inbunden bok. Sundbyberg : Semic. 1984. 95 sidor.
Gott skick. Hdata
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155212926
- Titel
- Vårt dagliga bröd : [93 fina recept]
- Författare
- Lönnegren, Barbro - Nilsson, Kjell
- Förlag
- Sundbyberg : Semic
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Sundbyberg : Semic 9789155212926 -
bröd pain
Inbunden bok. kungliga boktrykerietP.A.nordstedt söner stockholm . 1969. 66 sidor.
Mycket gott skick. Om brödet i Frankrike och Grekland .Fotoreportage och Recept
FRI FRAKT inrikeskungliga boktrykerietP.A.nordstedt söner stockholm -
Bröd javisst!
Inbunden bok. Ica. 68 sidor.
ISBN 9789153424482
Mycket gott skick. Bakbok för diabetiker och alla andra som vill äta gott och hälsosamt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca 9789153424482 -
Diadonnas Balkangrill : med goda röror, salla...
Inbunden bok. Bokförlaget Polaris. 2023. 155 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189713314
- Titel
- Diadonnas Balkangrill : med goda röror, sallader och bröd
- Författare
- Dontsova, Diana
- Förlag
- Bokförlaget Polaris
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 194 x 256 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 702 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Herregud, vad bra den här boken är! Jag grillade från den i helgen och det är bland det godaste jag ätit.« Vegomagasinet Sätt guldkant på sommarens grillmiddagar med inspiration från Balkans smakrikedom!Kvällen är varm och samtalen flödar, brödet skickas runt och bordet dignar av röror och sallader. Kött och grönsaker fräser på grillen och de oemotståndliga dofterna sprider sig. Finns det något bättre än att samlas till en riktigt härlig grillfest, och varför inte inspireras av Balkans smakrikedom, matglädje och samvaro? Diana Diadonna Dontsova visar i sin nya vackra bok att det inte är männen som har monopol på grillen och dukar upp en uppsjö med smaker och rätter som inkluderar alla. Maten från Balkan har blivit allt mer integrerad i den svenska smakpaletten och vi är många som jublar när det ställs fram meze till middagen. Diadonnas Balkangrill är fylld av recept som sätter guldkant på sommarens grillmiddagar och innehåller gudomligt goda recept på grillade grönsaksrätter, liksom kött och fisk, och massor av sallader och röror som du kommer att fortsätta vilja göra långt in på hösten.Diana Diadonna Dontsova är en prisbelönt matkreatör, skribent, fotograf och poddare. Hösten 2021 debuterade hon som kokboksförfattare med uppmärksammade och prisvinnande Diadonnas Balkanmat.Röster om boken: »Grillad mat tillsammans med bröd, grönsaker och smakrika röror är klassisk mat från Balkan som presenteras i denna bok. Några sallader, andra tillbehör och slutligen gemensam balkandans avslutar den fina boken som i sin helhet ger ett festligt och genuint intryck.« Bibliotekstjänst
Bokförlaget Polaris 9789189713314 -
Zeinas bröd : piroger, pajer, pizzor, börek,...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2022. 208 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst bok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178874347
- Titel
- Zeinas bröd : piroger, pajer, pizzor, börek, röror, soppor
- Författare
- Mourtada, Zeina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 851 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Världen runt på 70 brödrecept! Så kan man sammanfatta Zeina Mourtadas nya bok. Här lockar hon med matbröd som passar bra till mat, till exempel nordafrikanska msemen och libanesiska kaak. Här finns även mängder med recept på matiga, fyllda bröd som är rätter i sig själva: indiska tunnbröd fyllda med kryddig färs eller latinamerikanska arepas con queso fyllda med smält ost. Men det tar inte slut där, här finns också underbara recept på börek, piroger, pizza, goda röror och soppor. Mat som alla gillar!Zeina har en osviklig känsla för kryddor och smakkombinationer, och här är recepten extra användbara – laga dem till frukost, lunch, buffé, till gryta eller soppa. Räkna inte med rester!
Bonnier Fakta 9789178874347 -
Så bakar du bröd : steg för steg till lyckade...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2012. 175 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hylla 44
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174014358
- Titel
- Så bakar du bröd : steg för steg till lyckade bröd och bakverk
- Författare
- Emmanuel Hadjiandreou
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 261 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1061 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En stämningsfull och vacker brödbok som visar hur du lyckas med brödbaket.
Sammanlagt finns här recept till 60 olika bröd och olika varianter på samma slags börd. Boken tar upp såväl vanliga jäsbröd som surdegsbröd och bröd med bikarbonat och bakpulver - allt kompletterat med vackra fotografier.
Så bakar du bröd tar avstamp i ett enkelt vitt matbröd och visar hur man med enkla medel kan göra två varianter på detsamma. Därefter tar vi oss vidare genom grundläggande mat- och frukostbröd med vete och råg, pizzadeg, bagels, ciabatta och söta bröd.
Om du inte innan lyckats med ditt surdeg så får du nu god vägledning till att lyckas.
Mått:225x261
Tukan Förlag 1 9789174014358
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn