Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Italiensk fastfood - Snabbt italienskt på en kvart eller mer

Italiensk fastfood - Snabbt italienskt på en kvart eller mer

Inbunden bok.

Mycket gott skick. Utgiven av Bonnier Fakta 2010. Kartonnage. 101 sid. Med dedikation från Paolo.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174241075
Titel
Italiensk fastfood : snabb italienskt på en kvart eller mer
Författare
Roberto, Paolo
Förlag
Bonnier Fakta
Utgivningsår
2010
Omfång
101 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
178 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
478 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det påstås att vi svenskar lägger ner i genomsnitt 14 minuter per dag på matlagning. Och att vi, alla ombyggda och tjusiga kök till trots, mest använder mikrovågsugnen i vardagen och värmer upp något färdigköpt. Men att laga god och nyttig mat behöver inte ta en evighet.Paolo Robertos kokbok Italiensk fastfood är en krigsförklaring mot mikromaten. Här har han samlat 40 härliga italienska recept, som knockar den färdiglagade snabbmaten i både smak och vitamininnehåll.Så säger han själv om konsten att laga god mat på kort tid: ”Napoli, min andra hemstad, är en stad med kraftig puls där livet går undan. Och där det är högt tempo måste du också kunna få i dig något snabbt. Fastfood är ingen amerikansk uppfinning utan napolitansk. Det var vi som uppfann den mest kända av alla snabbrätter, nämligen pizzan. Man kan lätt få intryck av att vår mat bara handlar om tomatsås som puttrar på svag värme i tre timmar och det stämmer ju ibland. Men napolitansk mat kan också vara snabb utan att kompromissa med smaker och den kärlek som en rätt alltid måste innehålla.”En komplett måltid i boken tillagas på 15-30 minuter. Basingredienserna, som tomater, olivolja, grönsaker, vitlök, pasta, oliver, sardeller, ricotta, mozzarella, bladkryddor m m kommer från det italienska köket. Variationerna är många. Här finns pasta- och risrätter, kött-, fisk- och sopprecept, måltider som innehåller bönor, linser och andra grönsaker samt självklart exempel på olika välsmakande tomatsåser.Paolo Roberto har snabbt blivit en våra kända matprofiler. Hans två tidigare kokböcker Mina fastrars mat (2007) och Mina gästers mat (2009) har blivit stora framgångar.