Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Porträtt av en mördare

Porträtt av en mördare

Inbunden bok Norstedts. 1 uppl. 2003. 391 sidor.

Nyskick. Jack Uppskäraren - fallet avslutat. Patricia Cornwell har i flera år intresserat sig för ett av historiens mest kända och olösta mordfall: Jack Uppskäraren. Hon har spenderat över 30 miljoner på en egen utredning och till sin hjälp har hon engagerat DNA-experter, grafologer och konstkännare. Cornwell anser sig nu ha bevis för att det var den engelske konstnären Walter Sickert som låg bakom morden på fem prostituerade kvinnor i East End i London hösten 1888. För att bevisa sin tes har hon köpt in trettio av Sickerts målningar och skurit upp dem för att leta efter konstnärens egen DNA.

Hon har också jämfört motiven i tavelserien "The Camden town murders" med foton från bårhuset och funnit likheter. Dessutom har hon på ett av de anonyma brev som skickades in till polisen i samband med utredningen funnit samma vattenstämpel som på det brevpapper Sickert använde. I boken förflyttas vi till 1880-talets London och de mörka, skumma hamnkvarter där kvinnorna blev mördade. Sickert rörde sig i dessa kvarter och som en engelsk Tolouse-Lautrec satt han med skissblock och penna i handen och skildrade livet på de sjaskiga krogarna. Jack Uppskärarens offer var medelålders prostituerade kvinnor som alla blev mycket brutalt mördade och sexuellt stympade.

Mördaren gäckade Scotland Yard inte bara genom att försvinna utan spår, utan också genom att håna polisen i anonyma brev och insändare. Cornwell drar slutsatsen att Sickert likt en Dr Jekyll och Mr Hyde hämnades på dessa kvinnor eftersom han var sexuellt inkapabel. Han var gift tre gånger men fick aldrig några egna barn. Sickert dog så sent som 1942 men idag finns det inga släktingar kvar i livet som kan stämma Patricia Cornwell för förtal. Patricia Cornwell är en av världens mest sålda kriminalförfattare. Innan hon inledde sin framgångsrika författarkarriär arbetade hon bland annat som kriminalreporter och som dataexpert på Virginias rättsläkarstation. Hon vann en Edgar för sin första bok om Kay Scarpetta, Postmortem och sammanlagt har elva böcker om rättsläkaren Scarpetta utkommit på svenska.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
911301191x
Titel
Porträtt av en mördare : Jack Uppskäraren - fallet avslutat
Författare
Patricia Cornwell
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2003
Omfång
391 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
0 x 240 mm
Vikt
769 g
Språk
Svenska