Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
VILA FÖR SJÄLEN - Meditatiov bön för moderna människor

VILA FÖR SJÄLEN - Meditatiov bön för moderna människor

Inbunden bok FORUM. 2006. 194 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Orört exemplar! Ju snabbare vardagen ter sig, desto viktigare är det med eftertanke. Stillheten har stor betydelse för välbefinnandet, och med hjälp av meditativ bön kan du skapa en mer balanserad tillvaro. Vila för själen är en vägledning för alla som söker efter ett inre lugn, är intresserade av existentiella frågor och nyfikna på kristendomens kontemplativa tradition

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789137127996
Titel
Vila för själen : meditativ bön för moderna människor
Författare
Paul Sundlin
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2006
Omfång
194 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
391 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ju snabbare vardagen ter sig, desto viktigare är det med stillhet och eftertanke. I sin förra bok, Tystnadens terapi, framhöll psykologen och författaren Paul Sundlin betydelsen av tystnad för vårt välbefinnande. I Vila för själen fördjupar han det andliga temat.  Med utgångspunkt i västerländsk psykologi och kristendomens kontemplativa tradition visar han hur meditativ bön kan hjälpa oss att få en mer balanserad tillvaro. Lättillgängligt och personligt redogör han för meditationens grunder och förklarar olika tekniker. Han ger också praktiska råd och anvisningar om hur man på egen hand försiktigt kan pröva sig fram: hur ska man sitta? hur länge? hur ska man andas? hur ska man ställa sig till de tankeströmmar och eventuella motstånd som dyker upp?  Den ordfattiga meditativa bönen utmanar våra invanda sätt att reagera och handla. Om den utövas regelbundet kan den bidra till ökad självkännedom och andlig mognad. Ensamheten berikar relationerna till människor i vår närhet. Och stunderna i stillhet hjälper oss att slappna av, utvecklas och frigöra vår kreativitet.Vila för själen är en vägledning för både den som aldrig tidigare har mediterat och den som är mer erfaren. Den riktar sig till alla som söker efter ett inre lugn, är intresserade av existentiella frågor och nyfikna på kristendomen och dess mystik.  Boken avslutas med en sammanfattning av den meditativa bönens viktigaste beståndsdelar, en ordlista med nyckelbegrepp samt tips på hemsidor och vidare läsning.Paul Sundlin är leg. psykolog, föreläsare och författare. I närmare tjugo år har han arbetat som handledare och utbildare inom olika områden som stresshantering. konfliktbearbetning och kommunikationsfrågor i arbetslivet. Han föreläser ofta om hur vi påverkas av ett alltför högt levnadstempo och hur viktigt det är att finna vilopunkter mitt i en fulltecknad vardagstillvaro. Paul Sundlin leder också en retreatverksamhet på Gotland och har lång personlig erfarenhet av meditativa övningar. Han har tidigare kommit ut med boken Tystnadens terapi.