Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den gränslösa välfärdsstaten : svensk socialpolitik i det nya Europa
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189483309
Titel
Den gränslösa välfärdsstaten : svensk socialpolitik i det nya Europa
Författare
Paula Blomqvist
Förlag
Premiss
Utgivningsår
2004
Omfång
254 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
436 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den svenska välfärdsstaten har gått igenom stora förändringar de senaste decennierna. I den här boken visas att vi nu står inför en kanske ännu mer omfattande förändring av välfärdsstatens villkor. Det handlar om EU och det gemensamma regelverk som växer fram èven p det sociala omrdet. Vèlfèrdsstaten har hittills varit ett i hÜgsta grad nationellt projekt. Idag utvecklas i snabb takt europeiska sociala rèttigheter, som har fÜretrède framfÜr svensk lag. Vèlfèrden blir allt mer grènslÜs.

Hur kommer den svenska välfärden att se ut i det nya Europa? Välfärden finansieras fortfarande nationellt, men ser vi ett systemskifte i hur den organiseras och beslutas om? Kommer våra välfärdsprioriteringar inte längre att vara nationella, utan en del av EUs gemensamma politik? Fr vi i framtiden rètt att sÜka vèlfèrd var vi vill i Europa? Eller har vi redan den rètten? r det politiska fÜrsamlingar eller domstolar som kommer att avgÜra vem som ska f vèlfèrd?

Utvecklingen mot en mer europeiskt baserad välfärd är tydlig, men politikerna ger samtidigt motstridiga signaler om dess innehåll. Detta märks inte minst i förslaget till ny konstititution för EU.

I Den gränslösa välfärdsstaten ger en rad framtstående svenska och internationella forskare sin syn på de snabba förändringar som i dag sker inom europeisk socialpolitik och konsekvenserna för den svenska välfärdsstaten.