Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Operation slutstirrat

Operation slutstirrat

Inbunden bok

Nyskick. Libris förlag | Utg. 2018 | Förlagsband. | 59 s. | 9789173877671 | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska ------ Mer info: Funkisfamiljen är en ny barnboksserie för barn 6-9 år om hur det är att växa upp med ett syskon som har en funktionsnedsättning. Den handlar om huvudpersonen Vide, 8 år, samt syskonen Tintin, 5 år, och Mio, 10 år. Mio har en medfödd hjärnskada och kan inte gå eller tala. Seriens första bok, Operation slutstirrat, handlar om bemötande och hur det känns när ett barn på skolgården undrar om Mio är en riktig människa. Hur ska Vide göra med alla som frågar, undrar eller stirrar på Mio? Samtidigt som det är pinsamt blir Vide väldigt arg när det händer och det händer ofta. Tillsammans med sin nya klasskompis och sina syskon försöker Vide komma på sätt att handskas med situationer som uppstår. Boken är skriven av journalisten Anna Pella som har sin egen familj som förlaga till böckerna. Anna Pellas första bok När du ler stannar tiden är en dagbok till hennes dotter Agnes som föddes med en svår hjärnskada. Den har uppmärksammats i flera stora medier, bland annat i Svt:s program "När livet vänder". Anna Forsmark som illustrerat boken använder humor, värme och mycket detaljer i sina illustrationer. Hon har tidigare illustrerat boken Lilla nej-boken och Lek istället för bråk: 64 lekar för att förenkla vardagen med barn.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173877671
Titel
Operation slutstirrat
Författare
Anna Pella
Förlag
Libris förlag
Utgivningsår
2018
Omfång
80 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
500 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Boken är skriven av journalisten Anna Pella som har sin egen familj som förlaga till böckerna. Anna Pellas första bok När du ler stannar tiden är en dagbok till hennes dotter Agnes som föddes med en svår hjärnskada. Den har uppmärksammats i flera stora medier, bland annat i Svt:s program "När livet vänder". Huvudpersonen i serien om Funkisfamiljen heter Vide och är 8 år. Hans storasyster Mio, 10 år, har en medfödd hjärnskada som innebär att hon inte kan gå eller tala och hon ofta blir allvarligt sjuk. Seriens första bok, Operation slutstirrat, handlar om bemötande, orättvisor mellan syskonen och om hur det känns när en pojke i skolan undrar om Mio är en riktig människa. Hur ska Vide göra med alla som frågar, undrar eller stirrar på Mio? Samtidigt som det är pinsamt blir han väldigt arg när det händer och det händer ofta. Tillsammans med sin nya klasskompis och sina föräldrar försöker han komma på sätt att handskas med situationer som uppstår. I varje bok i serien Funkisfamiljen funderar Vide på saker som känns jobbiga och besvärliga, men som han så småningom hittar sätt att förhålla sig till. Böckerna visar på Vides egna förmåga och att barns tankar och känslor är viktiga och riktiga. Anna Pella är journalist och fotograf med inriktning mot familjeliv och funktionsnedsättning. I hennes uppmärksammade bok När du ler stannar tiden berättar hon om hur det är att leva med en dotter med en svår medfödd hjärnskada. Anna Pellas egen familj är förlaga till barnboksserien Funkisfamiljen. Anna Forsmark som illustrerat boken använder humor, värme och mycket detaljer i sina illustrationer. Hon har tidigare illustrerat boken Lek istället för bråk: 64 lekar för att förenkla vardagen med barn samt på Libris Lilla nej-boken