Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Frisk med örter : Hur du botar över 100 vanliga hälsobesvär

Frisk med örter : Hur du botar över 100 vanliga hälsobesvär

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2002. 159 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagets dekorerade pappband med skyddsomslag. 26,7 x 20,1 cm. 752 g

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127353753
Titel
Frisk med örter : Hur du botar över 100 vanliga hälsobesvär
Författare
Ody, Penelope
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2002
Omfång
159 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
765 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En guldgruva med mängder av tips om hur man förbättrar sin hälsa. Här beskrivs 120 fascinerande läkeväxter, deras läkande egenskaper och hur de används mot olika åkommor – som t ex luftvägsinfektioner, dålig mage och hudproblem – och uppgifter om vilka örter man kan använda för att stärka immunförsvaret. Med klara anvisningar om när och om man bör kontakta läkare.

För bara ett par generationer sedan hade varje familj sina huskurer mot förkylning, spädbarnskolik osv, kunskaper som nästan hunnit falla i glömska. Men i dag ökar både intresset för naturläkemedlen och önskan att skapa ett eget husapotek med teer, örtoljor och kanske ett par krämer mot våra vanligaste besvär.

Medicinalväxter används fortfarande i många av våra vanligaste läkemedel, och i stället för att köpa piller på apoteket, kan man få lika effektiv hjälp genom att t ex laga ett örtte eller använda en enkel salva som man tillverkat själv.

Här presenteras både svenska och mer exotiska läkeörter som används i dag. Man får veta vilken effekt växten har, vilken del av den som används och hur man tillreder den. Författaren framhåller att örtmedlen är ett bra stöd för immunförsvaret även när man äter vanliga mediciner.

101 vanliga hälsobesvär som brukar drabba oss och hur man tar hand om dem med hjälp av olika örter handlar den här boken också om. Den riktar sig till alla som vill öka sina kunskaper om olika örter och hur man tillreder och använder dem för att bättre kunna ta hand om sina egna och familjens vanligaste hälsoproblem.

Översättning Margareta Hoffman-Nygren

Penelope Ody är medlem av The National Institute of Medicinal Herbalists i Storbritannien. Hon är verksam som örtterapeut i England och medverkar regelbundet i flera facktidskrifter.