Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sorteras Under: Le Travail / Björn Lövin
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789198185430
Titel
Sorteras Under: Le Travail / Björn Lövin
Författare
Peo Olsson - Katarina Sjögren - Jonas Williamsson
Förlag
Null & Void Books
Utgivningsår
2019
Omfång
416 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
215 x 297 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
2 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Björn Lövin (1937–2009) var en av de första svenska installationskonstnärerna och hans storskaliga arbeten innehöll kritik mot totalitära system, från folkhemmet till konsumtionssamhället, som inkluderar vissa och stänger ute andra och som lockar med trygghet, men på bekostnad av individens frihet. Hans karriär inleddes med en soloutställning på Moderna Muséet under Pontus Hulténs ledning och inkluderade soloutställningar på Centre Pompidou i Paris, Liljevalchs och Kulturhuset i Stockholm och på Malmö Konsthall med flera.

I två skisser, en på engelska och en på svenska, presenteras idén om en totalutställning som skulle inkludera de flesta av hans verk, de flesta stora installationer och hans filmer, som ett sammanfattande allkonstverk. Verken var tänkta att ses genom varandra och skapa en ”djupverkan" som komplicerade och fördjupade installationernas relation till varandra. Det är osäkert om skissen var tänkt att realiseras, då den ställer stora krav på rummets omfattning och utformning, samt att Lövin inte var särskilt noggrann i sparandet av sina verk. Delarna som ingick i installationerna behandlades som rekvisita och har inte alltid sparats till eftervärlden.

I boken har vi återskapat hans idé om totalutställningen ”Le Travail” genom att digitalt visualisera i 3D, den teknik som ligger bakom stora delar av dagens kommersiella bildvärld. Vi har använt oss av vad som idag är en vanlig produktionsmetod, där stora delar av det detaljerade arbetet gjorts via olika forum och tjänster på internet. Arbetet är baserat på arkivmaterial och den bilddokumentation som finns tillgängligt i privata och offentliga arkiv och i böcker och filmer. Vi har skapat en digital rumslighet som efterliknar en fysisk, en annan form av verklighet, av Lövins idé. Gestaltningen bär med sig spår av det digitala framställandet, en ton av hyperrealism. I försöket till återskapande har vi istället skapat en ny utställning, en ny verklighet som kan sägas vara baserad på Lövins verk, men som inte är ett direkt översättning.
I bokens texter behandlar Lisa Rosendahl Lövins verk utifrån sin och dagens kommersiella omgivning och relaterar hans verk till samtida konstnärers verk. Emily Segal närmar sig Lövins verk utifrån en nära betraktelse av Lövins alter ego, Herr Ps målningar av Konsumsymbolen.
Ytterligare författare: Olsson, Peo
Ytterligare författare: Sjögren, Katarina
Ytterligare författare: Williamsson, Jonas
Ytterligare fotografer: Olsson, Peo
Ytterligare huvudredaktörer: Sjögren, Katarina
Ytterligare designers: Williamsson, Jonas
Ytterligare översättare: Teeland, Jan
Ytterligare översättare: Lindelöf, Sofia