Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Fynd och fusk : falsarier och mystifikationer omkring Jesus
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9171957618
Titel
Fynd och fusk : falsarier och mystifikationer omkring Jesus
Författare
Per Beskow
Förlag
Libris förlag
Utgivningsår
2005
Omfång
204 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
150 x 220 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
366 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Då och då går ett rykte över världen: man har funnit en tidigare okänd handskrift med sensationella uppgifter om Jesus. Många oklara punkter i hans liv och kring hans död och uppståndelse får nu sin definitiva förklaring. De nya uppgifterna sägs ofta vara omstörtande. Den nya handskriften visar att Jesus var helt annorlunda än vad de fyra evangelierna berättar i Nya testamentet. Den är en utmaning för hela kristenheten som nu måste revidera hela grunden för sin tro. Den kristna kyrkan har sedan länge förfalskat bilden av Jesus och har försökt dölja sanningen om honom, men nu har den äntligen kommit i dagen.

Ganska snart brukar dessa rykten blekna. Det visar sig att den sensationella handskriften inte alls finns till, eller att den är en förfalskning, eller att det står något helt annat i den än vad ryktet ger vid handen. Den försvinner ur det allmänna medvetandet men kan leva vidare inom en liten grupp av anhängare. Det händer också att samma rykte återkommer efter flera årtionden, då man har hunnit glömma bort alla tidigare avslöjanden. Men samtidigt skapas nya rykten med liknande innehåll. Alla dessa sägner är uttryck för en och samma förväntan: att evangeliernas Jesusbild snart kommer att bli vederlagd eller radikalt förändrad.

Om denna egendomliga litteraturgenre skriver här Per Beskow. Bland annat redogör han här för en del mystifikationer som har väckt stor uppmärksamhet i medierna under de senaste åren, till exempel "Da Vinci-koden"