Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Djurens språk - samtal om makt, sex och barnuppfostran

Djurens språk - samtal om makt, sex och barnuppfostran

Inbunden bok.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Natur & Kultur / LTs förlag. 2001. 164 s. 15,5 x 24,5cm. Omslaget har slitage i ovankant. Illustrerad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127352629
Titel
Djurens språk : samtal om makt, sex och barnuppfostran
Författare
Jensen, Per
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2001
Omfång
164 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
422 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det är inte bara vi människor som har ett språk. Även djuren pratar med varandra om saker som makt, kärlek, sex och barnuppfostran. Deras språk är nog så rikt som vårt eget och de kommunicerar på många andra sätt än med ljud.

Hundar sänder dofttelegram till varandra och det finns fiskar som pratar elspråk. Galtar har ett avancerat kärleksspråk när de ska förföra suggor. Under uppvaktningen grymtar galten sin kärleksballad, avsöndrar oemotståndliga dofter och puffar suggan i sidan och på ryggen med trynet.

Författaren tar oss med in i en fascinerande värld. Genom att lära oss det språk som fåglar, fiskar, hundar, katter, hästar och andra djur pratar kan vi faktiskt samtala med dem! Det ger oss möjlighet att glänta på locket till andra arters medvetande och se vad som pågår där. Våra kunskaper kan vi använda till att bättre förstå våra djurs behov och önskemål.

Vi kan lära oss djuren språk men de kan också lära sig vårt. Apor kan prata med hjälp av teckenspråk. En av de mest berömda är gorillan Koko som när hon var 20 år behärskade omkring 1 000 tecken. Koko visar ett närmast skrämmande mänskligt tankesätt och talar ofta om sina känslor och upplevelser. Hon säger att "Gorilla älskar äta gott" och att hon tycker illa om att arbeta.

Boken är särskilt intressant för alla djurvänner, alla som har sällskapsdjur eller arbetar med djur, alla språkintresserade.

Per Jensen är professor i etologi vid SLU i Skara. Han har tidigare givit ut Djurens beteende och Stress i djurvärlden. Han är ordförande i EU-kommissionens vetenskapliga djurskyddskommitté. Hans forskning handlar om hur djuren har förändrats av årtusendens samliv med människor.