Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Fakturabetalning
  • Inrikes enhetsfrakt 45 SEK
Morberg grillar

Morberg grillar

av

Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 104 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 45 SEK

9 dagar sedan

Förlagsfakta

ISBN
9789174240924
Titel
Morberg grillar
Författare
Per Morberg
Förlag
Bonnier Fakta
Utgivningsdatum
20100426
Omfång
104 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
177 x 246 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
512 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Morbergs bästa grillrecept ”Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna av varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta?”Per Morberg lagar gärna mat utomhus, inte bara på grill utan också på stekhäll. Stekhällen är bra att ha när han ”ska steka upp 700 kilo svamp eller utspisa 400 ungar”, annars duger en vanlig klotgrill. I den här boken bjuder han på sina bästa recept med goda tillbehör. Bland de trettiotal rätterna finns entrecôte med blomkål och bluecheesesås, stora köttbullar med fetaost, kycklingspett med chiliaioli, lax med sesamfrön och teriyakisås och sparris med parmesanostcrème. Det är mycket kött och fisk, men också en hel del grönsaker som enkelt kan läggas på grillen och utveckla nya smaker. Här finns även tips om hur man blandar ihop en perfekt marinad. Någonstans har också en filmjölkslunch smugit sig in: ”Gud, vad gott med fil! Just nu står köttbitarna mig upp över öronen.” Även en grillentusiast kan få för mycket av det goda – men bara för stunden. Bokens fotografier är tagna av Martin Löf, som även tagit bilderna i Morberg – Scenen, livet och konsten att laga mat.