Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Den tekniske kocken 2 : en kokbok om molekylär gastronomi

Den tekniske kocken 2 : en kokbok om molekylär gastronomi

Inbundna böcker. Jure Förlag. 1 uppl. 2009. 251 sidor.

- Vid vilken temperatur ska kött och fisk tillagas för bästa resultat?

- Går det att förvandla rött vin till vitt?

- Hur undviker man att bearnaisesås skär sig?

- Hur gör man gammalt bröd färskt igen?

DEN TEKNISKE KOCKEN 2 är en faktaspäckad kokbok där författarna, livsmedelsprofessor Per-Olof Hegg och kocken Rikard Nilsson, förklarar vad som händer när vi lagar mat. Denna bok följer upp och kompletterar tekniken som beskrivs i författarnas förra bok, DEN TEKNISKE KOCKEN.

Här införs molekylbegreppet och ges nya fakta om livsmedelsstrukturer. Kokboken ger kunskaper om de kemiska aspekterna på matlagning och därmed en mer komplett bild av kökets tekniska mysterier – vi talar om molekylär gastronomi. Båda böckerna kan tillsammans användas som ett praktiskt livsmedelstekniskt uppslagsverk.

DEN TEKNISKE KOCKEN 2 är både en hemmakokbok och en handbok i livsmedelsteknologi. Grundtanken är att på ett begripligt sätt förmedla en kombination av livsmedelskunskap och matlagningskonst. Här ges massor av praktiska råd och tips för att lyckas i köket. Boken innehåller allt från enkla recept till avancerade gourmetrecept.

PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi vid Norges Lantbrukshögskola. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin och föreläser flitigt över hela landet.

RIKARD NILSSON är en av våra första och mest folkkära TV-kockar. Han blev utnämnd till årets kock 1991 och har även varit medlem i kocklandslaget. Rikard Nilsson har även gjort experiment och övningar på NASA i Houston och undervisat på Lunds Tekniska Högskola.

PER-ANDERS JÖRGENSEN är prisbelönt stillbildsfotograf inom områden som mat, porträtt och reklam. Han har gedigen kunskap inom matområdet och har fotograferat nästan alla stilbildande kockar och deras kreationer.

"...kul läsning med idel aha-upplevelser."

Agneta Ullenius, Svenska Dagbladet

"Om inte detta blir årets julklapp för oss hemkockar lovar jag att bära kockmössa hela januari månad"

Kari Ruokonen Andersson, Receptomaten

"...riktigt roligt för den som trivs i köket..."

Karin Liliedahl, Helsingborgs Dagblad

Förlagsfakta

ISBN
9789172233256
Titel
Den tekniske kocken 2 : en kokbok om molekylär gastronomi
Författare
Hegg, Per Olof
Förlag
Jure Förlag
Utgivningsår
2009
Omfång
251 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska