Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Inom och utanför ramarna

Inom och utanför ramarna

Inbunden bok. Buenaventura. 1 uppl. 2009. 636 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789197834100
Titel
Inom och utanför ramarna
Författare
Börjeson, Per-Olov
Förlag
Buenaventura
Utgivningsår
2009
Omfång
636 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
165 x 245 mm Ryggbredd 45 mm
Vikt
1400 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Per-Olov Börjesons självbiografi spänner över vida fält, från barn- och ungdomsåren i Vellinge, Osby och Malmö till resor över världshaven med kryssningsfartyget Stella Polaris och till det farofyllda Colombia, där han lyckades överleva i sexton år.

Läsaren får stifta bekantskap med en oförskräckt man med hårda nypor, som ger sig i kast med till synes omöjliga uppgifter och som gör uppror med auktoritetstro och förmyndarmentalitet- allt med gott humör och med inte så lite självironi.

Redan i tidiga är visade han prov på förslagenhet och affärssinne. Under tiden vid Malmö handelsgymnasium tog affärsdriften överhanden. Per-Olov glämde bort att studera ochägnade sig i stället åt att sälja brandvarnare.

2097 Börjesons bedrifter som värnpliktig vid T4 lockar till skratt men uppskattades inte av befälet.

Bland flera tusen sökande lyckades Per-Olov, tjugoett år gammal, få jobet som assistent chief purser på lyxkryssaren Stella Polaris. Under året ombord skapade så betydande biinkomster att han tjänade tre gånger så mycket som fartygets kapten.

I Colombia fick Per-Olov arbete i den firma där hans far en gång verkat, bildade familj- han är fortfarande lyckligt gift med sin danska Elna- och gjorde allehanda lönande affärer. Berättelsen om hur Per-Olov i självförsvar dödade en polis och hur han gick från försäljare till industriman och grossist är fängslande. Att han försökte lära prinsessan Margrethe av Sanmark att dansa paso doble på danska ambasaden i Bogotá vittnar och skånsk frimodighet.

En andra volym av Per-Olovs memoarer följer, med bland annat huvudpersonens roll i Bo Widerbergs film "Lust och färgring stor" och hans äventyr som konsthandlare i nära samarbete med bland andra Halmstadgruppen, Max Walter Svanberg, Salvador dalí, Joan Miró och Andy warhol.