Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Boken om Blanche och Marie

Boken om Blanche och Marie

av

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2004. 264 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stor text. Sattes upp på Dramaten 2007 med bl a Elin Klinga som Blanche och Tomas Pontén som Freud.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK Betala med Swish


Förlagsfakta

ISBN
9113013602
Titel
Boken om Blanche och Marie
Författare
Per Olov Enquist
Förlag
Norstedts
Utgivningsdatum
20040716
Omfång
264 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
135 x 210 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
468 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kring fyra fantastiska gestalter i förra sekelskiftets Paris väver P O Enquist en roman om den möjliga och den omöjliga kärleken. I centrum står Blanche Wittman, en gång världens mest kända mentalpatient och Marie Curie, dubbel nobelpristagare men utstött på grund av otillåten kärlek. Vad handlar det om? Kärleken, den möjliga och den omöjliga. Blanche Wittman togs som ung in som patient på sjukhuset La Salpêtrière i Paris. Hennes läkare var J M Charcot, världskänd som den förste att använda hypnos i sin behandling av kvinnor som led av det man kallade hysteri. Blanche blev hans favoritpatient och hett åtrådda. Bland dem som besökte hans offentliga seanser fanns Strindberg, Axel Munthe och den unge Freud. När Charcot dog blev Blanche frisk och började arbeta som assistent till den polsk-franska nobelpristagaren Marie Curie. De blev förtrogna och Blanche tog del av Maries olycka när hennes kärleksaffär med den gifta kollegan Paul Langevin gjorde skandal samtidigt som Marie fick sitt andra nobelpris för sin upptäckt av radium. Blanche dog 1913, svårt sargad av den radioaktiva strålning hon utsatts för. Romanens fyra gestalter skildras med Blanche, den hysteriska, den stympade, den älskande hela tiden i centrum.