Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Lewis resa : Roman

Lewis resa : Roman

Pocketbok. Norstedts Pocket. 2002. 597 sidor.

Gott skick. 300 gram. Lewis resa är en roman om en svensk imperiebyggare och hans livsverk. Två stora folkrörelser präglade det svenska 1900-talet, arbetarrörelsen och den kristna väckelsen. Per Olov Enquist har skrivit om arbetarrörelsen i Musikanternas uttåg (1978); I Lewis resa är det väckelserörelsen som står i centrum, och särskilt dess ledare Lewi Pethrus, skaparen av den svenska pingströrelsen. P O Enquist- själv ett Guds barnbarn från Västerbotten ? skildrar Lewis väg från arbetarpojke med drömmar om att bli proletärförfattare, till maktmedveten andlig ledare. Romanens dramatiska kulmen är Lewis förhållande till skalden och förkunnaren Sven Lidman, länge hans främste bundsförvant, senare hans bittraste fiende.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9172633050
Titel
Lewis resa : Roman
Författare
Enquist, Per Olov
Förlag
Norstedts Pocket
Utgivningsår
2002
Omfång
597 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 180 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
301 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Lewis resa är en roman om en svensk imperiebyggare och hans livsverk. Två stora folkrörelser präglade det svenska 1900-talet, arbetarrörelsen och den kristna väckelsen. Per Olov Enquist har skrivit om arbetarrörelsen i Musikanternas uttåg (1978); I Lewis resa är det väckelserörelsen som står i centrum, och särskilt dess ledare Lewi Pethrus, skaparen av den svenska pingströrelsen.

P O Enquist- själv ett Guds barnbarn från Västerbotten - skildrar Lewis väg från arbetarpojke med drömmar om att bli proletärförfattare, till maktmedveten andlig ledare. Romanens dramatiska kulmen är Lewis förhållande till skalden och förkunnaren Sven Lidman, länge hans främste bundsförvant, senare hans bittraste fiende.

Bara två år efter sin stora succé med Livläkarens besök, som belönades med Augustpriset, återkommer nu Per Olov Enquist med en roman där han åter sätter ljuset på några av de största gestalterna i svensk historia.