Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Hemma i världen : en memoar (1966-1980)

Hemma i världen : en memoar (1966-1980)

Inbunden bok Wahlström & Widstrand. 2010. 441 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. I boken berättar Per Wästberg om tiden som ordförande i International PEN, om möten med författare som Pablo Neruda och Jorge Luis Borges, Arthur MIller och Susan Sontag, m.fl, om sitt riskabla hemliga arbete mot apartheid i Sydafrika. Inkännande och närgånget porträtteras vänner som Herbert Tingsten , Olof Lagercrantz och Olof Palme. Med stor öppenhet går han också djupt in i en lång hemlig kärlekshistoria.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789146220657
Titel
Hemma i världen : en memoar (1966-1980)
Författare
Per Wästberg
Förlag
Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
2010
Omfång
441 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
163 x 236 mm Ryggbredd 36 mm
Vikt
891 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vardagskrönika över ett rikt liv Hemma i världen är tredje delen av Per Wästbergs memoarer – en vardagskrönika kring möten med människor och böcker. Självutlämnande återkallar han sin yttre och sin inre verklighet under åren 1966 till 1980, en dramatisk och händelserik period såväl för honom själv som för samhället i stort. Vida berest – och sedermera hemma i världen – berättar han om tiden som ordförande i International PEN, om internationella storheter som Pablo Neruda och Jorge Luis Borges, Arthur Miller och Susan Sontag, Joseph Brodsky och Kurt Vonnegut, om sitt riskabla hemliga arbete mot apartheid i Sydafrika. Inkännande och närgånget porträtteras vänner som Herbert Tingsten, Olof Lagercrantz, Tor och Gerard Bonnier, Sverker Åström, Olof Palme. Av sina år som chefredaktör på Dagens Nyheter ger han en ingående och avslöjande bild. Med stor öppenhet dokumenterar han också en lång hemlig kärlekshistoria, den kärlekens passionerade växelsång som präglade några år av hans liv.Barnen, livet på en engelsk herrgård, framgångarna med romanen Luftburen, en märklig expedition till Kamerunberget, komiska föredragsturnéer på landsbygden, hör också till inslagen i denna rika levnadsberättelse. Här tydliggörs en ömsint människosyn och detaljskärpa, en språklig humor och ett humanistiskt engagemang som präglat Per Wästbergs liv och verk och som ger nycklar till hela författarskapet. ”Hans språk äger en lyster som få kan tävla med.” Crister Enander, Sundsvalls Tidning