Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Gotland bakom fasaderna

Gotland bakom fasaderna

Inbunden bok.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Stockholm : Natur och kultur, 1996 (Hongkong) 120s. Färgill. 28 x 25 cm. Översättning till engelska: Sheila Smith. Till tyska: Jutta Binding. Med sammanfattning på engelska och tyska. ISBN: 91-27-06199-X ; Inbunden bok, med skyddsomslag. I mycket fint skick, som ny.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
912706199X
Titel
Gotland bakom fasaderna
Författare
Jörgen Persson - Anders Rising
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
1996
Bandtyp
Inbunden
Vikt
862 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Tanken med serien Bakom fasaderna (se nedan) är att presentera en typ av miljöer som både är spännande och relativt okända. Och – de flesta som presenteras här är miljöer som tagits om hand av en familj, vilken ser till att den bevaras.

Alla som har varit på Gotland vet att det här är ett landskap som skiljer sig mycket från resten av Sverige. Husen är sällan samlade i byar utan står som stolta solitärer där ute på heden i det skimrande gotländska ljuset. Och det speciellt gotländska återfinns också bakom fasaderna. I de många 1700-talshusen slås man av de mättade härliga färgerna orange, ockra och klarblått. Den som tror att gotländska interiörer domineras av vitt bedrar sig!

Under de senaste åren har man använt mycket pengar till att renovera hus på Gotland och det är oerhört vackert på många håll. Hjälp med att ta fram representativa och intressanta hus har författaren haft av byggnadsantikvarien Stefan Haase.

Bland de många olika kategorierna hus finns rubriker som Hantverk och industri, Bild på vägg ( hus med vackra väggmålningar), Bo och äta, Fattighus, Konstnärshus, Dass, Udda gårdar och Museer.

Gotland som ni aldrig mött det förut!

Jörgen Persson är journalist. Tillsammans med fotografen Anders Rising har han tidigare utkommit med Stockholm bakom fasaderna, Göteborg bakom fasaderna och Uppsala bakom fasaderna.