Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Malmö & Lund bakom fasaderna

Malmö & Lund bakom fasaderna

Malmö & Lund bakom fasaderna
1998 N&K. Inbunden, skyddsomslag, 127s. 28x25cm, 800g. Rikt färgfotoillustrerad. Mycket gott skick, liten kantnagg i skyddsomslaget. ISBN 9127069214 Interiörfotografier visande butiker, restauranger, finrum, nytt i gammalt, universitetet, biografer, teatrar, skolor, trappor, bibliotek, museer, banker.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9127069214
Titel
Malmö & Lund bakom fasaderna
Författare
Jörgen Persson - Anders Rising
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
1998
Bandtyp
Inbunden
Vikt
833 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Journalisten Jörgen Persson och fotografen Anders Rising har i text och bild dokumenterat hundra miljöer i syskonstäderna Malmö och Lund. Mycket av en stads själ hittar man just bakom fasaderna.

Journalisten Jörgen Persson och fotografen Anders Rising har i fyra tidigare böcker dokumenterat cirka 300 interiörer i Stockholm, Göteborg, Uppsala och på Gotland. Nu har turen kommit till syskonstäderna Malmö och Lund. Resultatet har blivit cirka 100 miljöer – 50 i vardera staden – dokumenterade i text och bild. "Vad finns det för anledning att spara gamla hus?" är en av de frågor som ofta ställs till städernas byggnadsantikvarier. Ett svar är kort och gott att mycket av en stads själ hittar man just bakom fasaderna.
Författarna har funnit Malmös själ i såväl gamla butiker för korta varor som i Stadsteaterns sparsmakade funkismiljö. I Lund återfinns stadssjälen i Thomanderska studenthemmet, på UB eller i Sune Anderssons urgamla frisersalong på Kloster-gatan. Två trappuppgångar, en på Djäknegatan i Malmö och en på Klostergatan i Lund tillhör de verkliga fynden i boken. Pompejansk bildglädje och grönskimrande gjutjärnsjugend är lika intressant.
Hur skyddar man mycket enkla miljöer? frågar författarna och ger bl a det här svaret: När våra lagar inte räcker till handlar det oftast om att en familj tar ansvar för sin butik, restaurang eller frisersalong.
Bokens rubriker är: Banker, Bibliotek, Butiker & verkstäder, Finrum, Museer, Nytt i gammalt, Restauranger, Skolor, Teater & bio, Trappor & entréer, Universitet samt Övrigt.

Jörgen Persson, text, och Anders Rising foto, delar båda ett stort intresse för arkitektur och byggnadsvård. De är konsthistoriker men med journalistens och fotografens smittande nyfikenhet.