Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Katastrofen vid Poltava : Karl XII:s ryska fälttåg 1707-1709

Katastrofen vid Poltava : Karl XII:s ryska fälttåg 1707-1709

av

Ljudbok. Historiska Media. 1 uppl. 2007.

Mycket gott skick. Fodral i mycket gott skick. 18 CD-.ca- 22 tim Uppläsare:Kenneth Milldoff I början av 1700-talet stod Sverige på höjden av sin makt. Landet hade en stark ställning som europeisk stormakt och krigsmakten var väl rustad. Men Ryssland under tsar Peter I sneglade västerut, mot de svenska östersjöprovinserna. Att den ryske tsaren inte hade för avsikt att låta de gamla gränserna bestå stod helt klart. Ledda av Karl XII begav sig svenska truppstyrkor av mot Ryssland i augusti 1707. En orm av ryttare, fotsoldater och trossvagnar ringlade fram över den polska landsbygden och ryckte sakta men säkert allt närmare tsar Peters territorium. I juli 1708 stod slaget vid Holowzcyn - en av Karl XII:s vackraste segrar enligt kungen själv. Skulle tsaren kunna stå emot trycket från den svenska armén? Det var inte många som trodde det. Början av 1709 var full av skärmytslingar och förpostfäktningar med den ryske fienden, men någon avgörande konfrontation inställde sig inte förrän armén nådde en liten stad vars namn för evigt skulle etsa sig fast i vårt kollektiva medvetande: Poltava. Men med sina 50 000 soldater hade den ryske tsaren dubbelt så många man till sitt förfogande. Den 28 juni skedde kraftmätningen. Och resten är historia. Peter From rekonstruerar här på ett levande sätt ett av de mest dramatiska skeendena i svensk historia. Med gedigen fackkunskap slår han hål på myter och presenterar ny kunskap om Karl XII och hans tid. Peter From är konsult inom IT-säkerhet och marknadsföring. Han debuterade som författare 2005 med den uppmärksammade boken Karl XII:s död - gåtans lösning.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish

9 dagar sedan

Förlagsfakta

ISBN
9789185507450
Titel
Katastrofen vid Poltava : Karl XII:s ryska fälttåg 1707-1709
Författare
Peter From
Förlag
Historiska Media
Utgivningsdatum
20070612
Bandtyp
CD-skiva
Vikt
396 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I början av 1700-talet stod Sverige på höjden av sin makt. Landet hade en stark ställning som europeisk stormakt och krigsmakten var väl rustad. Men Ryssland under tsar Peter I sneglade västerut, mot de svenska östersjöprovinserna. Att den ryske tsaren inte hade för avsikt att låta de gamla gränserna bestå stod helt klart. Ledda av Karl XII begav sig svenska truppstyrkor av mot Ryssland i augusti 1707. En orm av ryttare, fotsoldater och trossvagnar ringlade fram över den polska landsbygden och ryckte sakta men säkert allt närmare tsar Peters territorium. I juli 1708 stod slaget vid Holowzcyn - en av Karl XII:s vackraste segrar enligt kungen själv. Skulle tsaren kunna stå emot trycket från den svenska armén? Det var inte många som trodde det. Början av 1709 var full av skärmytslingar och förpostfäktningar med den ryske fienden, men någon avgörande konfrontation inställde sig inte förrän armén nådde en liten stad vars namn för evigt skulle etsa sig fast i vårt kollektiva medvetande: Poltava. Men med sina 50 000 soldater hade den ryske tsaren dubbelt så många man till sitt förfogande. Den 28 juni skedde kraftmätningen. Och resten är historia. Peter From rekonstruerar här på ett levande sätt ett av de mest dramatiska skeendena i svensk historia. Med gedigen fackkunskap slår han hål på myter och presenterar ny kunskap om Karl XII och hans tid. Peter From är konsult inom IT-säkerhet och marknadsföring. Han debuterade som författare 2005 med den uppmärksammade boken Karl XII:s död - gåtans lösning.