Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
En märklig affär

En märklig affär

av

Inbunden bok. Minotaur. 2005. 381 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. "Ett förstklassigt verk i en kriminalserie som är beroendeframkallande." -NEW YORK TIMES -- 181108 -- köp flera böcker av oss till ett och samma fraktpris

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK Betala med Swish


Förlagsfakta

ISBN
9189380975
Titel
En märklig affär
Författare
Peter Robinson
Förlag
Minotaur
Utgivningsdatum
20051014
Omfång
381 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
En varm sommarkväll sätter sig en kvinna i sin bil och kör norrut genom Yorkshires böljande landskap. Ungefär samtidigt lyfter en man telefonluren för att ringa sitt livs viktigaste samtal.  Överkommissarie Alan Banks klarade sig nätt och jämnt med livhanken i behåll när hans hem brändes ner till grunden av en psykopatisk mördare. Nu är han sjukskriven och har hamnat i en djup depression. Frågan är om han någonsin ska orka gå tillbaka till sitt arbete vid kriminalpolisen i Yorkshire. När hans bror Roy, familjens svarta får som han inte har haft kontakt med på flera år, ringer och lämnar ett desperat meddelande på telefonsvararen ser Alan sin chans till en nystart. Han beger sig till Roys lägenhet i en av Londons mer fashionabla stadsdelar, men när han kommer dit är brodern spårlöst försvunnen.  Samtidigt brottas kollegan Annie Cabbot med ett helt annat problem. En ung kvinna har hittats död i sin bil med ett skotthål i huvudet. Ingen vet vem hon är och hon har inga handlingar på sig. Det enda man finner är en papperslapp med Alan Banks namn och adress.   När den döda kvinnan lyckas bli identifierad visar det sig att hon varit Roys flickvän, Jennifer Clewes. Annie kontaktar Alan som ganska snart ser ett samband mellan broderns försvinnande och Jennifers död. I sin strävan att ta reda på vem Roy egentligen var dras han in i en mörk värld av sammansvärjningar, korruption och mord. Och ju djupare Alan gräver i broderns förflutna desto mer inser han hur lite de två egentligen visste om varandra.  En märklig affär är den femte boken i serien med de två kriminalpoliserna Alan Banks och Annie Cabbot som översatts till svenska. Romanen är först och främst en mycket spännande och välskriven kriminalberättelse. Men det är även en stark skildring av förhållandet mellan två syskon som på grund av olika omständigheter kommit att leva helt skilda liv.  Peter Robinson föddes i England men lever sedan flera år tillbaka med sin familj i Kanada. Flera av hans kriminalromaner har erhållit eller nominerats till prestigefyllda utmärkelser. Med En ovanligt torr sommar vann han år 2001 Svenska Deckarakademins Martin Beck Award för bästa utländska kriminalroman, och år 2003 blev Efter alla år av saknad nominerad till samma pris.