Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Sjuka pengar - En svensk insider skakar läkemedelsindustrin

Sjuka pengar - En svensk insider skakar läkemedelsindustrin

av

Inbunden bok. Optimal Förlag. Första uppl. 2007. 240 sidor.

Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Inbunden i förlagets pappband med skyddsomslag. Skyddsomslaget med liten reva upptill på baksidan.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK Betala med Swish


Förlagsfakta

ISBN
9789172411302
Titel
Sjuka pengar - En svensk insider skakar läkemedelsindustrin
Författare
Peter Rost
Förlag
Optimal Förlag
Utgivningsdatum
20070131
Omfång
240 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
161 x 230 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
535 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Svensken som utmanar den globala läkemedelsindustrin Läkemedelsbranschen är en gigantisk global profitmaskin. Globalt tjänar branschen Big Pharma ofattbara 500 miljarder USD, årligen. För ett par år sedan hade de tio största läkemedelsbolagen tillsammans en högre vinst än hela vinsten för alla andra företag på Fortune 500 och för att öka vinsterna skyr läkemedelsföretagen inga medel. I Sjuka pengar jämförs Big Pharma med The Mob, den organiserade brottsligheten. Boken är en katalog över hur bolagen skyddar sina vinster med oetiska och olagliga metoder. De motarbetar parallellimport av billigare läkemedel. De mutar läkare med kickbacks och fantasifulla konsultarvoden. Extremt dyra läkemedel, som till exempel det av Pharmacia utvecklade tillväxthormonet Genoptrin, marknadsförs av Pfizer och säljs illegalt för att fördröja åldrande. Det är en svensk som nu slår larm. Peter Rost är "The Whistleblower" och han blåser sin varningssignal. Den kommer att ljuda högt, långt och länge. Peter Rost är en centralt placerad insider, som varit läkemedelschef för Norden och vice vd på världens största läkemedelsföretag, en mycket trovärdig källa. Hans avslöjanden skakar det amerikanska samhället. Mycket stora värden står på spel. I USA finns en lag som skyddar "whistleblowers". En anställd skall alltid kunna slå larm om brottslighet och oegentligheter på sitt företag, utan att riskera att bli uppsagd. Nu sätter Peter Rost sin framtid på spel med den här boken. Han har lämnat Pfizer och han ägnar hela sin tid åt följderna av sina avslöjanden. På bloggen www.peterrost.blogspot.com levererar han dagliga rapporter om den pågående händelseutvecklingen. Boken är frispråkig insiderskildring av en svensk toppchef i ett världsföretag. Den kan läsas som en thriller, men hela berättelsen är hämtad ur verkligheten och vartenda ord är sant. Ett samtidsreportage med okänt slut. Författaren Dr. Peter Rost är läkare, 47 år, född i Göteborg, uppvuxen i Örebro. Han flyttade till USA 1987 men arbetade under 1990-talet i Stockholm som Nordenchef för läkemedelsföretaget Wyeth. Därefter återvände han till USA som vice vd för Pfizer, en topposition på en av de största läkemedelsjättarna i USA. Peter Rost bor utanför New York med fru och två barn. Hans kamp för läkemedel till alla amerikaner har förts ut genom mer än hundra TV- och radiointervjuer, bland dem "60 Minutes".