-
Insats pågår : från piketstyrka till terrorbe...
Pocketbok. Norstedts förlag. 2023. 284 sidor.
ISBN 9113118710
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorstedts förlag 9113118710 -
Ett hoppfullt tidens tecken : från elitism ti...
Inbunden bok. Artos & Norma Bokförlag. 2017. 262 sidor.
ISBN 9175808345
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKArtos & Norma Bokförlag 9175808345 -
Från apa till sapiens : mänsklighetens histo...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 2020. 165 sidor.
ISBN 9127164123
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNatur & Kultur 9127164123 -
Drömburgare : Från cowboyburgare till wraps
Inbunden bok. Prisma förlag. 2006. 143 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151845792
- Titel
- Drömburgare : Från cowboyburgare till wraps
- Författare
- Paul Gayler
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 207 x 232 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 695 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Sällan eller aldrig har jag blivit så inspirerad och sugen på att 'skrida till verket' som efter att ha läst denna bok. Recepten är helt enkelt fantastiskt läckra, mycket instruktiva och de vackra bilderna ger tydliga ledtrådar för tillagning och presentation", skriver en entusiastisk och matglad lektör.
Hamburgare är lättlagad mat för alla tillfällen: för sommargrillfesten, den snabba vardagsmiddagen med familjen eller festmåltiden. Drömburgare innehåller över 60 snabba och lättlagade recept från hela världen. Recept på klassisk amerikansk burgare blandas med grekisk souvlakiburgare eller pumpa- och couscousburgare från Mellanöstern. Du hittar burgare som drinktilltugg; thaihummer med citrongräs, wraps med pekinganka eller trattoriaburgare.
Inledningsvis berättas om burgarens historia, hur gör man en burgare, och grundläggande tillagningssätt beskrivs. Sedan följer de inspirerande recepten; Klassiskt kött (dvs nöt), Mera kött (dvs lamm, fläsk, kyckling, anka, struts etc), Fisk & skaldjur, Vegetariskt, Alla tillbehör (såser, salsor, röror, sallader, bröd, potatis, grönsaker).
Ett svenskt bidrag är Aquavit-kocken Marcus Samuelssons tonfiskburgare med vitkåls-tsatsiki.
Drömburgare är helt enkelt en lockande kokbok, som med sina nya, spännande och fantasifulla recept förnyar den älskade burgaren!
Prisma förlag 9151845792 -
Stora kokboken från Mitt Kök : Pulled Pork oc...
Inbunden bok. Mitt Kök. 2014. 142 sidor.
Mycket gott skick. Hundöra på ett blad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9198205404
- Titel
- Stora kokboken från Mitt Kök : Pulled Pork och andra härliga långkok
- Författare
- Johansson, Elisabeth - Kleinschmidt, Wolfgang
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 275 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare redaktörer: Ljung, Ann Katrin
Ytterligare designers: Gagnér, Maria
Ytterligare fotografer: Kleinschmidt, Wolfgang
Mitt Kök 9198205404 -
Med känsla för timing : favoritrecept från Ga...
Inbunden bok. Granatum. 2015. 127 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGranatum -
Gåvan från stjärnorna
Pocketbok. MånPocket. 1993. 289 sidor.
Mycket gott skick. Lite gulnade blad. Namn på första bladet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9176427617
- Titel
- Gåvan från stjärnorna
- Författare
- Lidfors, Lennart
- Förlag
- Stockholm : MånPocket
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
MånPocket 9176427617 -
Svenska smaker : från Edsbacka krog till rest...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 2000. 165 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127352595
- Titel
- Svenska smaker : från Edsbacka krog till resten av världen
- Författare
- Lingström, Christer
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 165 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här har vår enda tvåstjärniga krögare samlat ihop ett 80-tal av sina läckraste recept – alltifrån enklare rätter med prägel av husmanskost till mer avancerade och exklusiva. Naturligtvis inkluderande dryckestips. Maten varvas med reportage bl a från Edsbacka krog, Lingströms matfilosofi, samarbetet med Tore Wretman och arbetet som "Sveriges matambassadör".
Christer Lingström är en flitigt anlitad kock när det officiella Sverige ska synas utomlands, t ex i städer som Versailles, Tokyo och Moskva. Han är också en kock som vårdar våra svenska mattraditioner, men som ändå ständigt är beredd att pröva något nytt, variera, blanda, göra upptäckter. Bordet ska spegla säsongerna.
I boken presenteras många av de rätter som serveras eller har serverats på Edsbacka krog, men här finns även recept från t ex nobelmiddagen och invigningen av kulturhuvudstadsåret. Personliga glimtar ges också från några odlare och uppfödare.
Christer Lingström driver Edsbacka krog i Sollentuna, den enda svenska krogen som har två stjärnor i Guide Rouge (som Guide Michelin heter numera). Han har dessutom tilldelats en rad andra utmärkelser, bl a Årets kock 1985, Gastronomiska Akademiens Guldmedalj 1992 och Gastronomiska Akademiens och Tore Wretmans hederspris "Honesta Voluptate". Han är nybliven medlem i den exklusiva restaurangsammanslutningen "Traditions & Qualité" och är sedan 1997 ordförande i föreningen Årets kock. Christer Lingström har gett ut och varit medförfattare i ett flertal matböcker.
Ingemar Unge är välkänd författare och kåsör, bl a i tidningen Vi.
Natur & Kultur 9127352595 -
Stockholm energi presenterar "Hovmästar'n får...
Inbunden bok. Page One Publishing. 1996. 109 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Blad 3 en liten fläck
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171250417
- Titel
- Stockholm energi presenterar "Hovmästar'n får jag beställa" : klassiska krogar och klassiska recept från ett svunnet Stockholm : en matbok
- Författare
- Pihl, Ove - Jarnhammar, Lennart - Magnusson Blomquist, Lotta - Hansson, Janne - Stockholm energi
- Förlag
- Stockholm ; New York : Page One ; Stockholm : Stockholm energi [distributör
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Page One Publishing 9171250417 -
Mässguru : så lyckas du som utställare, från...
Inbunden bok. Roos & Tegner förlag. 2017. 195 sidor.
ISBN 9187905636
Nära nyskick. Mjukt band
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRoos & Tegner förlag 9187905636 -
Slutet gott : med härliga desserter från Allt...
Inbunden bok. Bonnier Tidskrifter. 2003. 254 sidor.
ISBN 9189346475
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonnier Tidskrifter 9189346475 -
Gott och lätt - Smalmat från Allt om Mat
Inbunden bok. Bonnier Tidskrifter. 2003. 200 sidor.
ISBN 9189346483
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonnier Tidskrifter 9189346483 -
Bon Lloc : Bra mat från ett bra ställe
Inbunden bok. Prisma förlag. 2004. 318 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151840634
- Titel
- Bon Lloc : Bra mat från ett bra ställe
- Författare
- Mathias Dahlgren
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1078 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mathias Dahlgren är en av Sveriges ledande kockar. Han är den ende svensk som vunnit guld i Bocuse d'Or,"mat-OS". Hans restaurang har en stjärna i Guide Rouge. Hans förra bok fick pris som årets bästa kokbok alla kategorier. I boken Bon Lloc beskriver han teorin bakom sitt skapande, och delar med sig av ca 200 recept.
Så här säger han själv:
"Med inspiration av det gastronomiska arvet, de bästa råvarorna och egna idéer vill vi presentera ett europeiskt kök, där vi vårdar, förnyar och innoverar utan att försvåra eller förstöra. Stor vikt läggs vid måltidens uppbyggnad, vi ska överraska i många små väl valda detaljer. På Bon Lloc ska maten vara i fokus, servering, drycker, miljö ska bidra till att göra ett restaurangbesök hos oss till stor underhållning för samtidens människor. Vad vi vill med den här boken är att förtydliga vår idé och tankarna bakom."
Att laga mat är ett klassiskt hantverk. Så här skriver Mathias om kockens roll:
"Ett klassiskt hantverk kräver människor av kött och blod som alla arbetar för att göra något bra tillsammans. Visst har utvecklingen gått framåt men vi köper fortfarande benknotor vi omsorgsfullt rostar i ugnen, sjuder med vatten och grönsaker och kryddor i 36 timmar under tålmodigt skummande, det silas och reduceras i ytterligare många timmar och allt det blev var början till en sås. I ett klassiskt hantverk är arbetaren fortfarande viktigast."
Ur innehållet: Samtidens människor - Det gastronomiska arvet - De bästa råvarorna - Egna idéer - Att skapa en rätt - Desserter - Tanken med en meny - Rytmen i måltiden - Inspiration - Jämnhet - En kreativ mall - En teknisk rekonstruktion - Kocken - Basrecept - Tekniska rekonstruktioner - Fria tolkningar - Snacks - Ett begrepp med ny råvara eller smak mm.
Prisma förlag 9151840634 -
Superhälsa! : friskare, fräschare livsstil me...
Inbunden bok. Norstedts förlag. 2015. 183 sidor.
ISBN 9113066653
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorstedts förlag 9113066653 -
Farm Dining : en ko(k)bok från Wapnö Gård
Inbunden bok. Wapnö AB. 2015. 207 sidor.
ISBN 9163796326
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWapnö AB 9163796326 -
Stadsbruk - urban odling och recept från de b...
Inbunden bok. Xenofilia förlag. 2016. 107 sidor.
ISBN 9197852593
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKXenofilia förlag 9197852593
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn