Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Chilipeppar

Chilipeppar

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 96 sidor.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127354601
Titel
Chilipeppar
Författare
Philippe Plöninge
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2004
Omfång
96 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
359 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hur man odlar sin egen chili på balkongen, i trädgårdslandet eller i växthuset – och några recept på inläggningar och en spännande chokladkaka. Det är fortfarande en ny bekantskap – en spännande och vacker växt som många gärna vill pröva på.
Här presenteras många sorter som passar i vårt klimat och ger bra skörd även om man inte har tillgång till växthus. Både bilder och odlingstips är så inspirerande att det kliar i fingrarna att få sätta igång.

Chilifrukterna har vackra, dramatiska former och färger. Och smaken! Den kan vara mild och söt eller riktigt stark. Efter flera års odling både på friland och i växthus vet Philippe Plöninge hur man odlar denna exotiska grönsak och hur skörden bäst förvaras. Dessutom delar han med sig av sina läckra recept och tips på hur man förvarar skörden.
Chilipeppar är en mycket gammal och älskad växt som ingick i sydamerikansk matlagning långt före spanjorernas ankomst. Och spanjorerna blev så förtjusta att de genast tog hem frön för att kunna odla olika sorter hemma i Spanien. Här berättas även om chilipepparens vandring från det peruanska och mexikanska köket till våra breddgrader.

Chilipeppar ingår i Gröna serien.

Philippe Plöninge är trädgårdsmästare på Bergianska trädgården i Stockholm där han också ibland ordnar utställningar av grönsaker, bland annat en uppmärksammad utställning om chilipeppar för ett par år sedan.