Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Surrealister om sex. Undersökningar om sexualiteten. Samtal mellan surrealister 1928-1932
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173745390
Titel
Surrealister om sex : undersökningar av sexualiteten : samtal mellan surrealister 19281932
Författare
Pierre, José - Franklin, Cecilia - Löfgren, Mats
Förlag
Bokförlaget Korpen
Utgivningsår
1997
Omfång
218 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
110 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Är kvinnans orgasm mer intensiv än mannens?" - " När och hur förlorade ni er oskuld?" - "Hur många gånger i rad har ni lyckats få orgasm, utan att lämna rummet?" - "Anser ni att det finns en kvinna som är ert öde?" 1928 initierade surrealisterna i Paris en serie undersökningar av sexualiteten. De fick formen av rundabordsutfrågningar om erotikens olika aspekter: debuten, onanin, fantasierna, drömkvinnan och så vidare. Bland de 40 deltagarna fanns André Breton, Paul Eluard, Max Ernst, Jacques Prévert, Raymond Queneau och Man Ray.
Surrealisternas frispråkiga och öppenhjärtiga samtal har inte mycket gemensamt med senare tiders välanpassade och pseudovetenskapliga sexologiska undersökningar och rapporter. Deltagarna är mycket engagerade i sitt ämne och förmedlar - ofta i avsiktligt eller oavsiktligt humoristiska tonfall - strängt själviakttagande synpunkter på den sexuella kärlekens olika aspekter.
Trots sina uppräkningar av ställningar, tidsangivelser och kvantiteter, är detta ingen hyllning till libertinismen. För de flesta deltagarna var erotik och kärlek oskiljaktiga - åtminstone i teorin. Sällan har den erotiska lusten och det sexuella begäret undersökts med sådan uppriktighet som här.

"Den här boken - för vars översättning och utgivande vi bör vara tacksamma - bekräftar på ett underbart underhållande vis Michel Foucaults tes om att talet om sexualiteten ofta är en förstulen men effektiv maktutövning. Dessa gruppsamtal är som radband av bekännelser. Alla hemligheter skall genomlysas som vore det en sorts disciplinövning." (Mikael van Reis, G-P.) "Vi lever i en kultur som förnekar banden mellan det politiska livet, drömmarna och sexualiteten. Det var just dessa relationer som surrealisterna undersökte. Levde surrealisterna ut sina undersökningar och visioner i sina egna vardagsliv? De här samtalen är helt fascinerande." (Kathy Acker.)