Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
ATT DÖDA ETT DJUR – Jakt och vilt i Sverige
ATT DÖDA ETT DJUR – Jakt och vilt i Sverige ATT DÖDA ETT DJUR – Jakt och vilt i Sverige ATT DÖDA ETT DJUR – Jakt och vilt i Sverige ATT DÖDA ETT DJUR – Jakt och vilt i Sverige ATT DÖDA ETT DJUR – Jakt och vilt i Sverige ATT DÖDA ETT DJUR – Jakt och vilt i Sverige

ATT DÖDA ETT DJUR – Jakt och vilt i Sverige

Inbunden bok –– FÖRLAGSNY! –– Natur & Kultur. 2014. 187 sidor.

Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder!

När jag växte upp var jag ensam om att jaga bland mina jämnåriga vänner. Där, i förorten till Stockholm, var frågan: Hur kan du döda ett djur? aldrig långt borta så fort mitt fritidsintresse kom på tal. Och så har det fortsatt fram tills nyligen.
• I dag frågar man mig i stället: Har du något viltkött att sälja?. Klimatkrisens domedagsprofetior har fått de mest envisa vegetarianer att med glädje sätta tänderna i det klimatsmarta viltköttet. Allt fler stadsbor utan några som helst tidigare erfarenheter av jakt tar jägarexamen och antalet jagande kvinnor är fler än någonsin
• Det svenska viltskafferiet är en enorm resurs om det förvaltas på rätt sätt. Och samtidigt som den svenska jägarkåren befinner sig mitt i en förändringsprocess beträffande demografi har växande stammar av vildsvin, kron- och dovvilt samt rovdjuren björn, varg och lo helt kastat den svenska jakttraditionen på ända. Men en sak är säker. Möjligheterna till jaktlig mångfald är större än på länge och det finns gott om plats för fler jägare.
• I den här boken tar jag med er på jakt efter Sveriges olika viltslag från norr till söder. Vi får reda på varför man måste skjuta en räv för att få njuta av rådjurscarpaccio, varför fler borde äta nötskrika och om professionella björnjägare är så macho som man kan tro. Men det blir också en jakt efter den moderna jägarens själ vad som driver henne att ägna sig åt en hobby som till syvende och sist går ut på att döda ett djur.
• Boken är indelad i 10 kapitel som vart och ett består av en berättande del om själva jakten, samt en faktadel som bland annat behandlar olika viltslag och jaktmetoder.

Pontus Hammarlund är redaktör på Jaktmarker och Fiskevatten, tidigare nöjeschef på Metro. Han har jagat hela sitt liv och tog jägarexamen som 14 åring. Före journalistkarriären arbetade han bland annat i jaktbutik. Pontus har också provat på livet som jaktelev. Sin tid delar han mellan bostaden i Stockholm och familjens lilla gård i södra Gästrikland.

"Att döda ett djur är inte en bok var jägare bör läsa, det är en bok för alla. Vare sig man bor i en stad eller på landet, jagar eller inte jagar. Välskrivna reportagetexter blandas med etiska tankar kring jakt och den oinsatte får en inblick i hur det är att jaga." - Johan Engman, Umeå Tidning.

–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127137547
Titel
Att döda ett djur : jakt och vilt i Sverige
Författare
Pontus Hammarlund
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2014
Omfång
187 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
157 x 234 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
582 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Med skickligt berättande dras man som läsare snabbt in i de spännande reportagetexterna."
Johan Engman, Umeå Tidning
När jag växte upp var jag ensam om att jaga bland mina jämnåriga vänner. Där, i förorten till Stockholm, var frågan: Hur kan du döda ett djur? aldrig långt borta så fort mitt fritidsintresse kom på tal. Och så har det fortsatt fram tills nyligen.
I dag frågar man mig i stället: Har du något viltkött att sälja?. Klimatkrisens domedagsprofetior har fått de mest envisa vegetarianer att med glädje sätta tänderna i det klimatsmarta viltköttet. Allt fler stadsbor utan några som helst tidigare erfarenheter av jakt tar jägarexamen och antalet jagande kvinnor är fler än någonsin
Det svenska viltskafferiet är en enorm resurs om det förvaltas på rätt sätt. Och samtidigt som den svenska jägarkåren befinner sig mitt i en förändringsprocess beträffande demografi har växande stammar av vildsvin, kron- och dovvilt samt rovdjuren björn, varg och lo helt kastat den svenska jakttraditionen på ända. Men en sak är säker. Möjligheterna till jaktlig mångfald är större än på länge och det finns gott om plats för fler jägare.
I den här boken tar jag med er på jakt efter Sveriges olika viltslag från norr till söder. Vi får reda på varför man måste skjuta en räv för att få njuta av rådjurscarpaccio, varför fler borde äta nötskrika och om professionella björnjägare är så macho som man kan tro. Men det blir också en jakt efter den moderna jägarens själ vad som driver henne att ägna sig åt en hobby som till syvende och sist går ut på att döda ett djur.
Boken är indelad i 10 kapitel som vart och ett består av en berättande del om själva jakten, samt en faktadel som bland annat behandlar olika viltslag och jaktmetoder.
Pontus Hammarlund är redaktör på Jaktmarker och Fiskevatten, tidigare nöjeschef på Metro.Han har jagat hela sitt liv och tog jägarexamen som 14 åring. Före journalistkarriären arbetade han bland annat i jaktbutik. Pontus har också provat på livet som jaktelev. Sin tid delar han mellan bostaden i Stockholm och familjens lilla gård i södra Gästrikland. 

"Att döda ett djur är inte en bok var jägare bör läsa, det är en bok för alla. Vare sig man bor i en stad eller på landet, jagar eller inte jagar. Välskrivna reportagetexter blandas med etiska tankar kring jakt och den oinsatte får en inblick i hur det är att jaga."
Johan Engman, Umeå Tidning
""Pontus åker kors och tvärs i Sverige för att jaga allt från nötskrika till björn, och tillsammans med fotografen Calle Stoltz laddar han reportagen med massor av känsla och kunskap om svensk jakt."
Sam Sundberg, Svenska Dagbladet
"En bok om den moderna jägarens själ."
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
"Med sin reportagebok "Att döda ett djur - jakt och vilt i Sverige" vill Pontus Hammarlund nyansera bilden på jakt och samtidigt få erfarna jägare att se på jakten på nya sätt."
Johanni Sandén, Gefle Dagblad

"...personliga jaktupplevelser Sverige runt i reportageform, varvat med faktadelar om olika typer av jakt."
Allt om Mat
"Att döda ett djur borde vara obligatorisk kurslitteratur när man tar jägarexamen."
Jaktmarker & Fiskevatten
Pontus Hammarlund är allra bäst på att filosofera. När han är tillbaka i Österfärnebo och jagar med träbössebeväpnade dottern Hedda, är Att döda ett djur alldeles ljuvlig läsning.
Gästrikslands Tidning
Pontus har med sin nya bok Att döda ett djur tagit på sig att bli något av en ambassadör för jaktlivet.
Gourmet
Att döda ett djur är lika intressant läsning för den luttrade jägaren som för den nyfikna nybörjaren.
Jaktjournalen
Hammarlund är ständigt närvarande, finstämt resonerande, och tar i många delar avstamp i den urbana människans växande intresse för jakt: med klimatsmart viltkött i centrum.
Svensk JaktEn bok om den moderna jägarens själ.Elle Mat & Vin