Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mat för dig som tränar

Mat för dig som tränar

Häftad bok. Norstedts. 2 uppl. 2014. 192 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113063980
Titel
Mat för dig som tränar
Författare
Porsman Reimhult, Camilla
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2014
Omfång
192 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
155 x 190 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
397 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Lär dig anpassa en näringstät kost efter dina träningsmål, oavsett om det är att springa ett maraton, bygga muskler eller gå ner i vikt. Boken vänder sig till dig som tränar och som med kostens hjälp vill uppnå bästa möjliga resultat.

Det har på senare år växt fram en djungel av böcker om hur du ska äta för att hålla dig frisk, smal och vältränad: 5:2, GI, LCHF, stenålderskost med mera. Men egentligen behöver det inte vara så komplicerat. Mat för dig som tränar, som nu kommer i en nyutgåva i ett smidigt format, och tar fasta på väletablerade fakta inom näringsfysiologi. Här presenteras recept, matfilosofi och näringslära på ett nytt och lustfyllt sätt. Läsaren får konkreta menyer och praktiska inköpslistor och tips för lunchlådor, samtidigt som en unik modell för portions- och näringsberäkning gör boken mycket användarvänlig.

Ett 90-tal recept fördelas jämnt under proteiner, grönsaker, kolhydrater och smaksättningar. Inom kapitlen är de organiserade efter råvaror och utgår från vad som finns i vanliga mataffärer, även om inspirationen och smakerna kommer från hela världen. Alla recept kan kombineras. Rätterna har lågt till medelhögt GI, ger hälsosamma fetter och är näringstäta (det vill säga rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter men utan tomma kalorier). Vid varje recept visas en tabell med portionsstorlek för respektive behov och portionens kalorimängd, GI-värde, protein-, fett-, kolhydrat- och fiberinnehåll. Förutom recepten finns kapitel om måltidsplanering och en utförlig näringslära. Presentationen är pedagogisk och personlig - feelgood snarare än pekpinnar. Ledorden är gott, enkelt, prisvärt och nyttigt!