Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Metamorfoser – Förvandlingar – i femton böcker – [fullständig utgåva i svensk översättning; Ovidius' Metamorphoser]

Metamorfoser – Förvandlingar – i femton böcker – [fullständig utgåva i svensk översättning; Ovidius' Metamorphoser]

Pocketbok. Ruin – [återger Allhems förlags utgåva från 1969; utgåvan ursprungligen utgiven på uppdrag av Svenska Akademien under redaktion av Tönnes Kleberg]. 2013. 560 sidor.

Gott skick. Hela verket, fullständig utgåva.
Två veckade sidhörn i inlagan, vilken annars är i mycket gott skick. Pärmarna är något nötta; främre och i mindre utsträckning bakre pärmen har veckats till i hörnen.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185191819
Titel
Metamorfoser : förvandlingar i femton böcker
Författare
Ovidius
Förlag
Ruin
Utgivningsår
2013
Omfång
560 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 34 mm
Vikt
314 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den romerske poeten Publius Ovidius Naso föddes 43 f.Kr. och dog 17 eller 18 e.Kr. Hans Metamorfoser från år 8 e.Kr. är en världshistoria i mytens form som sträcker sig från kosmos skapelse till Julius Caesars död och apoteos. I en jättelik samling med mer och mindre välbekanta sagor från den grekisk-romerska mytologin skildrar Ovidius naturens, människornas och gudarnas ständiga förvandlingar. Här återfinns berättelserna om Orfeus och Eurydice, Apollo och Dafne, Acis och Galatea, Perseus, Hercules, Icarus och många fler, gestaltade i enkel och fantasieggande poesi. Verket har haft ett oöverskådligt inflytande på den västerländska litteraturen, från Dante och Shakespeare till T. S. Eliot och Gunnar Ekelöf. Det är en ovärderlig källa för den som vill orientera sig i eller hämta inspiration från antikens brokiga mytologi. Och en häpnadsväckande läsning för den som vill försvinna i en levande sagovärld.

Ovidius Metamorfoser har endast vid två tillfällen utgivits i fullständig översättning till svenska, 1820 av G. J. Adlerbeth och 1969 av Harry Armini, under Tönnes Klebergs redaktion. Här utges Arminis översättning för första gången i pocket, med Bror Olssons uttömmande mytologiska register och ett nyskrivet förord av Daniel Möller.