Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Hälso- och sjukvårdsrätt

Hälso- och sjukvårdsrätt

Häftad bok

Gott skick. Studentlitteratur. uppl.3. 2011. 368 s. 15,5 x 22cm. Pärmen har kantslitage. Blyertsunderstrykningar förekommer.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144058313
Titel
Hälso- och sjukvårdsrätt
Författare
Lena Rönnberg
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2011
Omfång
368 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
517 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Denna bok behandlar översiktligt den rättsliga regleringen av dagens hälso- och sjukvård. De centrala frågeställningarna presenteras överskådligt och tydligt, det gäller såväl skyldigheter för vårdgivarna, det vill säga huvudmännen och den medicinska personalen, som rättigheter för patienter och deras anhöriga. En genomgång av de aktuella bestämmelserna presenteras och ett antal diskussionsfrågor belyser de aktuella rättsområdena på olika sätt.Denna tredje upplaga är reviderad avseende de nya bestämmelserna om yrkesansvar och patientsäkerhet genom Patientsäkerhetslagens införande, samt nya regler om dokumentation genom Patientdatalagens tillkomst. Vidare behandlas en rad ändringar i hälso- och sjukvårdslagen. Ändringarna gäller bland annat regler om vårdgarantin och valfrihet i vården, den förstärkta skyldigheten för landsting och kommuner att samverka. Ett annat nytt område som behandlas är reglerna om valfrihetssystem, LOV. Avsnittet om hälso- och sjukvården i ett EU-perspektiv har också utökats.Boken är lämplig för alla som vill bilda sig en uppfattning om innehållet i den svenska hälso- och sjukvårdslagstiftningen. Den kan användas som kurslitteratur inom universitet och högskolor samt av yrkesverksamma som kommer i kontakt med rättsliga frågor inom hälso- och sjukvårdens område.